Maku

Pikakuivattua fetaa salaattipedillä

2 h 45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen2 h 30 min
GL
KA
MU
0
0
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen


Ainekset (6 annosta)

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 12 kplkirsikkatomaattia
  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 2 dljäävuorisalaattia
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1/2 kplkurkkua

Kastike

  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 tlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkloliiviöljyä
Tulosta

Aseta fetajuusto kulhoon ja laske päälle kylmää vettä. Anna juuston tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai pidempään. Nosta feta vedestä ja valuta. Pane feta uuninkestävään kulhoon. Kuivata juustoa 100 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä juusto. Puolita tomaatit ja revi salaatit. Leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Asettele ainekset tarjoilukulhoon. Valmista kastike. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi öljyt keskenään. Lisää lopuksi öljyt useassa erässä koko ajan sekoittaen. Kaada kastike salaatille. Sekoita.Murenna päälle feta ja tarjoa heti. •Fetajuustosta tulee koostumukseltaan karheampaa ja tiiviimpää, kun sen suolaisuutta hiukan vähentää vedessä liottamalla ja sen jälkeen kuivattaa juuston uunissa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »