


Pikakuivattua fetaa salaattipedillä
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
12 kpl
kirsikkatomaattia
1 kpl
friseesalaattia ruukussa
2 dl
jäävuorisalaattia
1 kpl
rooman- eli sidesalaattia ruukussa
1/2 kpl
kurkkua
Kastike
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
dijoninsinappia
1 tl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
oliiviöljyä
Aseta fetajuusto kulhoon ja laske päälle kylmää vettä. Anna juuston tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai pidempään. Nosta feta vedestä ja valuta. Pane feta uuninkestävään kulhoon. Kuivata juustoa 100 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä juusto. Puolita tomaatit ja revi salaatit. Leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Asettele ainekset tarjoilukulhoon. Valmista kastike. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi öljyt keskenään. Lisää lopuksi öljyt useassa erässä koko ajan sekoittaen. Kaada kastike salaatille. Sekoita.Murenna päälle feta ja tarjoa heti. •Fetajuustosta tulee koostumukseltaan karheampaa ja tiiviimpää, kun sen suolaisuutta hiukan vähentää vedessä liottamalla ja sen jälkeen kuivattaa juuston uunissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat