


Piimähyytelö on Jaakko Kolmosen perinneresepti, joka teki somevaikuttaja Enni Koistiseen vaikutuksen: ”Samanlaista kirpeyttä kuin frozen yogurtissa”
Kokkilegenda Jaakko Kolmosen piimähyytelö ei välttämättä kuulosta resepteistä herkullisimmalta, mutta maku yllätti somevaikuttaja Enni Koistisen. Testaa nostalginen jälkiruokaherkku!
Tuplakääk-podcastista tuttu somevaikuttaja Enni Koistinen ja hänen ystäväporukkansa järjestää vuosittain Jaakko Kolmosen perinnereseptien ympärille rakennetun illallisen. Ilta on kunnianosoitus suomalaisten ruoka-kulttuurin yksinkertaisuudelle ja yllätyksellisyydelle. Aivan ensimmäisellä illallisella tarjottu piimähyytelö on jäänyt Ennin mieleen.
– Se oli todella hyvää. Piimähyytelö ei ehkä kuulosta herkulliselta, mutta kun tutustuin reseptiin, ymmärsin heti, että se on varmasti hyvää. Hyytelössä on samanlaista kirpeyttä kuin frozen yogurtissa, ja se on samalla kuohkea ja kermavaahtoinen – kuin kirpeä ja vaniljainen pannacotta!
Piimähyytelö Jaakko Kolmosen tapaan – ohje:
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 15 minuuttia. Sulata liivatteet pienessä vesitilkassa liedellä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin ja laita hyytelö kakkuvuoassa jääkaappiin hyytymään. Tarkista hyytymisaika liivatepaketista, normaalisti se on 2–3 tuntia.
- Kasta vuoka kuumaan veteen ennen kuin kumoat hyytelön vadille.
- Lisää vadille marjat tai hedelmäpalat.
Vinkki!
Jaakko Kolmosen alkuperäisessä reseptissä liivatelehtiä käytetään 9, mutta Enni laittoi omaan hyytelöönsä vain 7, joten siitä ei tullut tiivis hyytelö, vaan ihanan pehmeä ja kuohkea.