Maku

Pienet valkosipuli-juustofocacciat

1 h 20 min
0
0

Pienet valkosipuli-juustofocacciat

MU
0
0
Teksti Marjo Jokinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 2 tlpsylliumia
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkauraleseitä
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 6 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Pinnalle

  • 100 gjuustoa (raasteena)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlrosmariinia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen psyllium ja auringonkukansiemenet. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

Lisää siirappi ja suola. Yhdistä leseet, kuivahiiva ja jauhot keskenään.

Sekoita jauhoseos ja rasva taikinaan sähkövatkainta apuna käyttäen.

Nosta kauhan avulla taikinakeot (12 kpl) leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keot suorakaiteen muotoisiksi (noin 10 × 6 cm) veteen kastetuin käsin. Anna kohota 20 minuuttia.

Sekoita juustoraasteen joukkoon hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Ripottele gluteenittomien leipien pinnalle juustoseosta.

Paista gluteenittomia valkosipuli-juustofocaccioita 225 asteessa 15 minuuttia.

Vinkki!

Psyllium parantaa gluteenittomien jauhojen leipoutuvuutta ja sitkopitoisuutta.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä