Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pienet sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – näin valmistat suloisen pehmeän jälkiruoan!

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Tiiviissä lasipurkeissa ja matalassa lämpötilassa juustokakut kypsyvät ihanan pehmeiksi. Tähän reseptiin tarvitset sirkulaattorin. Nappaa herkullinen jälkiruokaohje!

11.5.2022
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
6
digestivekeksiä
1½ rkl
sokeria
1½ rkl
voita
Täyte
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
½ dl
kuohukermaa
3
munaa
½
sitruuna
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
lemon curd -sitruunatahnaa
Lisäksi
½ dl
tuoreita tai pakaste- vadelmia
½ dl
pensasmustikoita tai pakastemustikoita

Sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – ohje:

  1. Hienonna keksit. Lisää joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele seos kumitiivisteellä varustettujen, ilmatiiviisti suljettavien lasipurkkien pohjalle.
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kerma ja munat. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu tuorejuustoseokseen. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos purkkeihin niin, että yläreunaan jää pari senttiä tilaa. Laita notkistettua sitruunatahnaa jokaisen purkin päälle ja pyöräytä lusikan päällä niin, että se sekoittuu massaan pyörteisiksi raidoiksi. Sulje purkit tiiviisti.
  4. Kiinnitä sirkulaattori lämmönkestävään astiaan, kuten isoon kattilaan tai muoviseen, ammattikeittiöissä käytettävään GN-astiaan. Nosta purkit astian pohjalle ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Säädä sirkulaattoriin tavoitelämpötilaksi 80 astetta ja kypsennä 1,5 tuntia. Nosta purkit vedestä pihtien avulla. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
  5. Avaa purkit ja viimeistele marjoilla ja sitruunankuoriraasteella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt