Pienet sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – näin valmistat suloisen pehmeän jälkiruoan!
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minTiiviissä lasipurkeissa ja matalassa lämpötilassa juustokakut kypsyvät ihanan pehmeiksi. Tähän reseptiin tarvitset sirkulaattorin. Nappaa herkullinen jälkiruokaohje!
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.5.2022

Pienet sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – näin valmistat suloisen pehmeän jälkiruoan!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 6digestivekeksiä
- 1½ rkl sokeria
- 1½ rkl voita
Täyte
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- ½ dl kuohukermaa
- 3munaa
- ½ sitruuna
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
Lisäksi
- ½ dl tuoreita tai pakaste- vadelmia
- ½ dl pensasmustikoita tai pakastemustikoita
Sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – ohje:
- Hienonna keksit. Lisää joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele seos kumitiivisteellä varustettujen, ilmatiiviisti suljettavien lasipurkkien pohjalle.
- Sekoita tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kerma ja munat. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu tuorejuustoseokseen. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa seos purkkeihin niin, että yläreunaan jää pari senttiä tilaa. Laita notkistettua sitruunatahnaa jokaisen purkin päälle ja pyöräytä lusikan päällä niin, että se sekoittuu massaan pyörteisiksi raidoiksi. Sulje purkit tiiviisti.
- Kiinnitä sirkulaattori lämmönkestävään astiaan, kuten isoon kattilaan tai muoviseen, ammattikeittiöissä käytettävään GN-astiaan. Nosta purkit astian pohjalle ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Säädä sirkulaattoriin tavoitelämpötilaksi 80 astetta ja kypsennä 1,5 tuntia. Nosta purkit vedestä pihtien avulla. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
- Avaa purkit ja viimeistele marjoilla ja sitruunankuoriraasteella.

Naudan ulkofileepihvit japanilaisittain – valmista mehevät pihvit sous vide -tekniikalla
Maku

Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
Unelmien Talo&Koti

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
Meillä kotona

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä
Kotivinkki

Passioruudut – raikas hedelmä ja silkinpehmeä mascarponevaahto kohtaavat Annin uunissa -bloggaajan keväisessä herkussa
Unelmien Talo&Koti

Sitruuna-rahkapiirakka – raikas piirakka saa pähkinäisen vivahteen ja pienen proteiinilisän hampunsiemenistä!
Maku

Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta
Maku

Sitruunaletut – rahkalla ja sitruunalla maustetut lätyt aateloidaan lakukastikkeella
Maku