Maku

Pienet pepperonikuppikakut

45 min
4.6
5

Pienet pepperonikuppikakut

Maistuisiko vaihteeksi suolainen kuppikakku? Nämä pienet pepperonikuppikakut saavat makua pienistä pepperonimakkaroista, juustosta sekä yrteistä. Hurmaava koristelu tekee näistä sormisyötävistä halutun herkun.
Teksti Susanna Katajisto, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 150 gjuustoa (raastettuna)
  • 50 gpepperonia (makkaraviipaleita)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 tltimjamia

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1 rklruokakermaa

Koristeluun

  • 20 gpepperonia (makkaraviipaleita)
  • 2 rklkapriksia
  • 1/4 dlruohosipulia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita munat, kerma ja rasva keskenään. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää munaseokseen.

Hienonna pepperonimakkarat ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää ruohosipuli ja timjami.

Jaa taikina pieniin muffinivuokiin. Paista pepperonikuppikakkuja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Irrota pepperonikuppikakut vuoista hieman jäähtyneinä.

Notkista tuorejuusto kermalla ja pursota muffinien päälle. Koristele paloitelluilla pepperoniviipaleilla, kapriksilla ja ruohosipulilla.

Säilytä pienet pepperonikuppikakut peitettynä viileässä ja nosta tarjolle menekin mukaan.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä