Pienet lohikolmioleivät

10 h 25 min
4
0

Pienet lohikolmioleivät

MU
0
4
Minikokoiset lohikolmioleivät hurmaavat brunssilla! Lohitäyte saa raikkautta sitruunasta ja retiisistä sekä täyteläisyyttä tuorejuustosta. Suupalat mehevöityvät jääkaapissa, joten voi tehdä ne kätevästi vaikka tarjoilua edeltävänä päivänä!
Teksti Elisa Johansson, Katariina Korkeaoja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 500 gsavukalaa
  • 10 kplretiisejä
  • 200 gtuorejuustoa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 250 gkaurapaahtoleipäviipaletta
  • 250 gruispaahtoleipäviipaletta

Koristeluun

  • 1 dlherneenversoja

Tee näin

10 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 h

Aloita kolmioleivän täyteen teko poistamalla kalasta nahka ja suurimmat ruodot. Jauha kala monitoimikoneella hienoksi.

Huuhtele ja halkaise retiisit.

Lisää koneen kulhoon retiisit, tuorejuusto, tilli, sitruunamehu ja -kuori. Jauha tasaiseksi massaksi.

Jaa seos tasaisesti 10 vehnäpaahtoleipäviipaleelle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paina päälle ruispaahtoleipä. Pakkaa leivät tiiviisti kelmuun ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Siisti leipien reunat veitsellä. Leikkaa leivät kahtia kulmasta kulmaan. Saat kaksi isoa kolmioleipää. Puolita kolmioleivät vielä kertaalleen. Näin saat yhdestä kerrosleivästä neljä pientä kolmioleipää.

Nosta kolmioleivät tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla.

Vinkki!

Peitä leipävati puhtaalla kostealla liinalla, jotta leivät ja koristeena olevat herneenversot pysyvät jääkaapissa raikkaina tarjoiluun asti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä