Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pienet lohikolmioleivät

10 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 h 0 min

Minikokoiset lohikolmioleivät hurmaavat brunssilla! Lohitäyte saa raikkautta sitruunasta ja retiisistä sekä täyteläisyyttä tuorejuustosta. Suupalat mehevöityvät jääkaapissa, joten voi tehdä ne kätevästi vaikka tarjoilua edeltävänä päivänä!

Reseptin ainekset
40 kpl
500 g
savukalaa
10 kpl
retiisejä
200 g
tuorejuustoa
50 g
tuoretta tilliä (silputtuna)
3 rkl
sitruunamehua
2 tl
sitruunankuoriraastetta
250 g
kaurapaahtoleipäviipaletta
250 g
ruispaahtoleipäviipaletta
Koristeluun
1 dl
herneenversoja

Aloita kolmioleivän täyteen teko poistamalla kalasta nahka ja suurimmat ruodot. Jauha kala monitoimikoneella hienoksi.

Huuhtele ja halkaise retiisit.

Lisää koneen kulhoon retiisit, tuorejuusto, tilli, sitruunamehu ja -kuori. Jauha tasaiseksi massaksi.

Jaa seos tasaisesti 10 vehnäpaahtoleipäviipaleelle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paina päälle ruispaahtoleipä. Pakkaa leivät tiiviisti kelmuun ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Siisti leipien reunat veitsellä. Leikkaa leivät kahtia kulmasta kulmaan. Saat kaksi isoa kolmioleipää. Puolita kolmioleivät vielä kertaalleen. Näin saat yhdestä kerrosleivästä neljä pientä kolmioleipää.

Nosta kolmioleivät tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla.

Peitä leipävati puhtaalla kostealla liinalla, jotta leivät ja koristeena olevat herneenversot pysyvät jääkaapissa raikkaina tarjoiluun asti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt