Maku

Peuraa ja ginikastiketta

3.5
0

Hitaasti uunissa kokonaisena paistettu ja ohuiksi siivuiksi leikattu peura sopii loistavasti myös joulupöytään.
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gpeuran ulkofileetä (myös paistit käy)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2rosmariininoksaa
  • 5katajanmarjaa
  • ½ dlginiä
  • 6 dlriistalientä
  • 1 rklmaizenaa (Sekoita veteen ja suurusta. Lisää tarpeen mukaan.)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 2 rklöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
  1. Ota filee huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Lämmitä uuni 120 asteeseen.
  2. Poista lihasta mahdolliset kalvot. Suolaa ja pippuroi filee.
  3. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy.
  4. Nosta filee pannulle ja ruskista hyvin molemmin puolin.
  5. Lisää sitten voi, rosmariini ja kajanmarjat ja lusikoi vaahtoavaa voita fileen päälle.
  6. Paista fileetä yllämainitulla tavalla n. 3 min per puoli. Älä anna voin palaa.
  7. Nosta filee pakkiin ja kypsennä uunissa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n. 25–30 min). Käytä mittaria, jos mahdollista.
  8. Älä putsaa pannua vaan kaada kuumalle pannulle gini ja irrota kaikki maut pannun pohjasta sen avulla.
  9. Anna kiehahtaa kunnolla, jotta alkoholi haihtuu pois ja ginin maku jää.
  10. Lisää sitten riistaliemi ja anna kastikkeen kiehua kasaan n. 15 min.
  11. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
  12. Suurusta kastike maizenalla ja siivilöi lopuksi.
MITÄ PIDIT?
3.5