


Peuraa ja ginikastiketta
Hitaasti uunissa kokonaisena paistettu ja ohuiksi siivuiksi leikattu peura sopii loistavasti myös joulupöytään.
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
peuran ulkofileetä (myös paistit käy)
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2
rosmariininoksaa
5
katajanmarjaa
½ dl
giniä
6 dl
riistalientä
1 rkl
maizenaa (Sekoita veteen ja suurusta. Lisää tarpeen mukaan.)
Paistamiseen
2 rkl
voita
2 rkl
öljyä
- Ota filee huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista. Lämmitä uuni 120 asteeseen.
- Poista lihasta mahdolliset kalvot. Suolaa ja pippuroi filee.
- Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy.
- Nosta filee pannulle ja ruskista hyvin molemmin puolin.
- Lisää sitten voi, rosmariini ja kajanmarjat ja lusikoi vaahtoavaa voita fileen päälle.
- Paista fileetä yllämainitulla tavalla n. 3 min per puoli. Älä anna voin palaa.
- Nosta filee pakkiin ja kypsennä uunissa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n. 25–30 min). Käytä mittaria, jos mahdollista.
- Älä putsaa pannua vaan kaada kuumalle pannulle gini ja irrota kaikki maut pannun pohjasta sen avulla.
- Anna kiehahtaa kunnolla, jotta alkoholi haihtuu pois ja ginin maku jää.
- 10Lisää sitten riistaliemi ja anna kastikkeen kiehua kasaan n. 15 min.
- 11Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
- 12Suurusta kastike maizenalla ja siivilöi lopuksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat