Maku

Peuraa ja Ginikastiketta

4
0

Peuraa ja Ginikastiketta

Hitaasti uunissa kokonaisena paistettu ja ohuiksi siivuiksi leikattu peura sopii loistavasti myös joulupöytään.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gpeuran ulkofileetä (myös paistit käy)
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (1tl molempia)
  • 2 rklvoita ja öljyä paistamiseen (2rkl molempia)
  • 2 kplrosmariini oksa
  • 5 kplkatajanmarjoja
  • ½ dlginiä
  • 6 dlriistalientä
  • 1 rklmaizenaa (sekoita veteen ja suurusta. Lisää tarpeen mukaan.)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota filee huoneenlämpöön 30min ennen paistamista

Lämiitä uuni 120 asteeseen

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja suolaa sekä pippuroi filee

Kuumennna pannu kuumaksi ja lisää öljy

Nosta filee pannulle ja ruskista hyvin molemmin puolin

Lisää sitten voi, rosmariini ja kajanmarjat ja lusikoi vaahtoavaa voita fileen päälle

Paista fileetä yllämainitulla tavalla n.3min per puoli. Älä anna voin palaa.

Nosta sitten filee pakkiinja kypsennä uunissa kunnes sisälämpö on 56 astetta (n.25-30min)Käytä mittaria jos mahdollista.

Älä putsaa pannua vaan kaada kuumalle pannulle gini ja irrota kaikki maut pannun pohjasta sen avulla

Anna kiehahtaa kunnolla jotta alkoholi haihtuu pois ja ginin maku jää

Lisää sitten riistaliemi ja anna kastikkeen kiehua kasaan n.15min

Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa

Suurusta kastike maizenalla ja siivilöi lopuksi

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä