Pesto-broilerivartaat ja kasvis-caponata

25 min
4.6
0

Pesto-broilerivartaat ja kasvis-caponata

GL
MU
0
4.6
Pesto-broilerivartaat syntyvät kätevästi uunissa ja tarjotaan itse tehdyn sisilalaisen munakoisopaistoksen, caponatan kera. Kokeile näitä Välimeren makuja!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 dlpestoa
  • 1 kplsitruunaa (kuoriraaste ja mehu)
  • 1/4 tlmustapippuria

Caponata

  • 1 kplsipulia
  • 2 dllehtiselleriä
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplmunakoisoa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 35 gkapriksia (pieniä, valutettuna)
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlrusinoita

Lisäksi

  • puisia varrastikkuja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Pesto-broilerivartaat ja caponata valmistuvat näin:

Aloita caponatasta. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi lehtiselleri. Huuhtele ja kuutioi paprika ja munakoiso.

Paista kasviksia pannussa öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää kaikki loput ainekset. Hauduta kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista maku.

Suikaloi broilerinfileet. Yhdistä kulhossa pesto, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Kääntele broilerisuikaleet seoksessa ja pujottele sitten varrastikkuihin.

Levitä uunipellille. Kytke uunin grillivastus päälle ja grillaa broilerivartaita uunin ylätasolla 5 minuuttia. Käännä vartaat ja grillaa vielä 5 minuuttia, kunnes vartaat ovat kypsiä.

Tarjoa pesto-broilerivartaat kasvis-caponatan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä