


Hyödynnä muusin jämät
Perunavoitaikina piirakoille ja pasteijoille – perunasose tuo taikinaan mehevyyttä!
2 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 0 min
Perunavoitaikina saa makua ja mehevyyttä perunasoseesta. Erityisesti suolaiseen leivontaan, kuten piirakoihin ja pasteijoihin, sopiva taikina toimii yllättäen myös makeissa leivonnaisissa. Siihen saa kätevästi upotettua myös muusin jämät.
Reseptin ainekset
1 annos
250 g (noin 4 dl)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
200 g
huoneenlämpöistä voita (tai leivontamargariinia)
250 g (noin 2½ dl)
perunasosetta
Perunavoitaikina – ohje:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Lisää huoneenlämpöinen voi (tai leivontamargariini) ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Lisää perunasose ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaappissa pari tuntia.
Vinkki!
Osan vehnäjauhoista voi korvata halutessaan hiivaleipä- tai ruisjauhoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat