4(10)
Perunavohvelit
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Näiden vohveleiden pääraaka-aine on peruna. Jauhoina käytetään tattaria, mikä tekee näistä myös gluteenittomia. Tarjoa perunavohvelit herkullisen savulohitahnan kanssa.
Julkaistu 14.10.2016
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gkeitettyä perunaa (tai paksua muussia)
5 dlkevytmaitoa
1 dlrypsiöljyä
3 kplkananmunaa
1 dltattarijauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
Nopea savulohitahna
300 gsavulohta
100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/2 dlruohosipulia
2 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Sekoita kypsä peruna tilkkaan maitoa ja sekoita tasaiseksi. Käytä apuna sähkövatkainta tarvittaessa.

Lisää loput maidosta, öljy ja kananmunat seokseen. Vatkaa hyvin.

Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja kaada seokseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla

Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneen lämmössä ja paista vohveliraudalla 3/4 teholla noin 5 min.

Valmista savulohitahna lisäämällä lohi, ranskakerma ja ruohosipuli kulhoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Vuokaspray on loistava apu vohveleiden paistamiseen. Sen avulla saa vohveliraudan kaikki kolot voideltua.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.