Maku

Perunavohvelit

1 h 15 min
0
0

Perunavohvelit

Näiden vohveleiden pääraaka-aine on peruna. Jauhoina käytetään tattaria, mikä tekee näistä myös gluteenittomia. Tarjoa perunavohvelit herkullisen savulohitahnan kanssa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkeitettyä perunaa tai perunamuussia
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dltattarijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa

nopea savulohitahna

  • 300 gsavulohta
  • 100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dlruohosipulia
  • 2 0sitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita kypsä peruna tilkkaan maitoa ja sekoita tasaiseksi. Käytä apuna sähkövatkainta tarvittaessa.

Lisää loput maidosta, öljy ja kananmunat seokseen. Vatkaa hyvin.

Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja kaada seokseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla

Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneen lämmössä ja paista vohveliraudalla 3/4 teholla noin 5 min.

Valmista savulohitahna lisäämällä lohi, ranskakerma ja ruohosipuli kulhoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Vinkki!

Vuokaspray on loistava apu vohveleiden paistamiseen. Sen avulla saa vohveliraudan kaikki kolot voideltua.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä