Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Perunavohvelit
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Näiden vohveleiden pääraaka-aine on peruna. Jauhoina käytetään tattaria, mikä tekee näistä myös gluteenittomia. Tarjoa perunavohvelit herkullisen savulohitahnan kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
keitettyä perunaa (tai paksua muussia)
5 dl
kevytmaitoa
1 dl
rypsiöljyä
3 kpl
kananmunaa
1 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
Nopea savulohitahna
300 g
savulohta
100 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/2 dl
ruohosipulia
2 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Sekoita kypsä peruna tilkkaan maitoa ja sekoita tasaiseksi. Käytä apuna sähkövatkainta tarvittaessa.
Lisää loput maidosta, öljy ja kananmunat seokseen. Vatkaa hyvin.
Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin ja kaada seokseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla
Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneen lämmössä ja paista vohveliraudalla 3/4 teholla noin 5 min.
Valmista savulohitahna lisäämällä lohi, ranskakerma ja ruohosipuli kulhoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.
Vuokaspray on loistava apu vohveleiden paistamiseen. Sen avulla saa vohveliraudan kaikki kolot voideltua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat