


Perunasalaattivartaat
30 min
Reseptin ainekset
8 annosta
1000 g
perunaa
400 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (esim. Appenzeller)
Marinadi
1 1/2 dl
ruokaöljyä
3/4 dl
siirappia (vaalea)
3/4 dl
balsamiviinietikkaa (valkoinen)
4 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkl
suolaa
1/2 rkl
korianterinsiemeniä
1/4 tl
cayennenpippuria
Lisäksi
2 dl
tuoretta basilikaa
Perunasalaattivartaat – ohje:
- Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Jäähdytä perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa perunat puoliksi, pienemmät perunat voit jättää kokonaisiksi. Leikkaa juusto reilun kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää perunat ja juustot marinadiin. Nosta kulho jääkaappiin ja anna maustua mieluiten seuraavaan päivään.
- Pujota varrastikkuihin vuorotellen perunoita, basilikanlehtiä ja juustoa.
Vinkit!
- Kokeile perunasalaattivartaita myös grillattuna.
- Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat