Maku

Perunasalaattivartaat

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
KA
GL
0
0
Julkaistu: 20.9.2007


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1000 gperunaa
  • 400 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (esim. Appenzeller)

Marinadi

  • 1 1/2 dlruokaöljyä
  • 3/4 dlsiirappia (vaalea)
  • 3/4 dlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 1/2 rklkorianterinsiemeniä
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 2 dltuoretta basilikaa
Tulosta

Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Jäähdytä perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa perunat puoliksi, pienemmät perunat voit jättää kokonaisiksi. Leikkaa juusto reilun kokoisiksi paloiksi.

Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää perunat ja juustot marinadiin. Nosta kulho jääkaappiin ja anna maustua mieluiten seuraavaan päivään.

Pujota varrastikkuihin vuorotellen perunoita, basilikanlehtiä ja juustoa.

•Kokeile perunasalaattivartaita myös grillattuna.

Kommentoi »