Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2007

Perunasalaattivartaat
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1000 gperunaa
- 400 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (esim. Appenzeller)
Marinadi
- 1 1/2 dlruokaöljyä
- 3/4 dlsiirappia (vaalea)
- 3/4 dlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
- 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 rklsuolaa
- 1/2 rklkorianterinsiemeniä
- 1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
- 2 dltuoretta basilikaa
Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Jäähdytä perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa perunat puoliksi, pienemmät perunat voit jättää kokonaisiksi. Leikkaa juusto reilun kokoisiksi paloiksi.
Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää perunat ja juustot marinadiin. Nosta kulho jääkaappiin ja anna maustua mieluiten seuraavaan päivään.
Pujota varrastikkuihin vuorotellen perunoita, basilikanlehtiä ja juustoa.
•Kokeile perunasalaattivartaita myös grillattuna.