Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perunaleivos

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Perunaleivos on yksi rakastetuimpia leivosklassikoita! Parhain lopputulos syntyy tuoreesta, leivoksia varta vasten tehdystä kakkupohjasta. Sidosaineeksi lisätään voita, hilloa sekä punssia tai kahvia. Tässä versiossa leivokset saavat lisämehevyyttä mantelimassasta ja yllätystwistiä lakritsijauheesta.

28.12.2014
Reseptin ainekset
15 kpl
Taikina
3
munaa (huoneenlämpöistä)
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
100 g
voita (pehmeää)
1 ½ tl
lakritsijauhetta
1 ½ dl
vadelmahilloa
100 g
mantelimassaa (huoneenlämpöistä)
1 rkl
punssia (tai voimakasta kahvia)
1/5 tl
suolaa
Päälle
ruskeita strösseleitä

Perunaleivos – ohje:

Taikina

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Kääntele ne muovilastalla muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. 
  4. Paista uunin keskitasolla kypsäksi ja kauniin väriseksi, noin 10 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.

Leivoksiksi leipominen

  1. Notkista pehmeä voi ja lisää siihen lakritsijauhe, murennettu kakkulevy, vadelmahillo ja murennettu marsipaani. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi tai punssi sekä ripaus suolaa.
  2. Muotoile massasta pieniä, perunan muotoisia palloja. 
  3. Pyörittele ne kauttaaltaan ruskeassa strösselissä ja nosta paperivuokiin. Tee halutessasi pintaan koristeeksi muutama viilto tai painauma.
  4. Säilytä leivokset kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä useamman päivän.

Vinkki!

Voit jättää lakritsijauheen ohjeesta pois. Vadelmahillon voit korvata jollakin toisella hillolla, esimerkiksi kirsikka- tai mansikkahillolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt