Maku

Perunaleivokset

50 min
5
2

Perunaleivokset

Perunaleivokset ovat yksi rakastetuimpia leivosklassikoita! Parhain lopputulos syntyy tuoreesta, leivoksia varta vasten tehdystä kakkupohjasta. Sidosaineeksi lisätään voita, hilloa sekä punssia tai kahvia. Minun versiossani leivokset saavat lisämehevyyttä mantelimassasta ja yllätystwistiä lakritsijauheesta. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 tllakritsijauhetta
  • 1 1/2 dlvadelmahilloa
  • 100 gmantelimassaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 rklpunssia (tai voimakasta kahvia)
  • 1/5 tlsuolaa

Päälle

  • ruskeita strösseleitä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Taikina

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet. Kääntele ne muovilastalla muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. 

Paista uunin keskitasolla kypsäksi ja kauniin väriseksi, noin 10 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä.

Leivoksiksi leipominen

Notkista pehmeä voi ja lisää siihen lakritsijauhe, murennettu kakkulevy, vadelmahillo ja murennettu marsipaani. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi tai punssi sekä ripaus suolaa.

Muotoile massasta pieniä, perunan muotoisia palloja. 

Pyörittele ne kauttaaltaan ruskeassa strösselissä ja nosta paperivuokiin. Tee halutessasi pintaan koristeeksi muutama viilto tai painauma.

Säilytä leivokset kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät hyvinä useamman päivän.

Vinkki!

Voit jättää lakritsijauheen ohjeesta pois. Vadelmahillon voit korvata jollakin toisella hillolla, esimerkiksi kirsikka- tai mansikkahillolla.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä