Maku

Perunafrittata ja paistetut tattiviipaleet – kokeile munakkaiden aatelia

35 min
GL
KA
0
0

Voissa paistettujen herkkutattien kanssa tarjottava perunamunakas ei kaipaa mausteeksi kuin suolaa, mustapippuria ja lehtipersiljaa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 2–3kiinteää, nuorta herkkutattia

Munakas

  • 4perunaa (keitettynä)
  • 2 rklvoita
  • 4munaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Puhdista ja viipaloi myös herkkutatit.

Kuumenna 1 rkl voita pannulla. Lado perunaviipaleet pannulle pariin kerrokseen. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki ja lisää mausteet. Kaada seos perunoiden päälle. Käännä lämpö pienelle ja peitä pannu kannella.

Anna kypsyä, kunnes munaseos on lähes hyytynyt, noin 10 minuuttia. Voit halutessasi kääntää friittatan pannun kokoisen tai isomman kannen avulla hyytymisen loppuvaiheessa ja kypsentää vielä muutaman minuutin. Käännä tällöin lämpö hetkeksi isommalle, niin pohja ruskistuu.

Ruskista loppu rasva toisella pannulla. Paista tattiviipaleet voissa kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tarjoa tatit perunafrittatan kanssa.

Usein neuvotaan laittamaan tatit kylmälle, kuivalle pannulle, ja kuumentamaan vasta sitten. Tällöin sienistä irtoaa nestettä ja rakenne muuttuu hiukan lötköksi. Kokeile vaihteeksi paistaa tattiviipaleet kuumalla pannulla rasvassa, jolloin tatteihin muodostuu rapea kullanruskea paistopinta.

MITÄ PIDIT?
0