0(0)
Perunafrittata ja paistetut tattiviipaleet – kokeile munakkaiden aatelia
Gluteeniton
Kasvis
35 min
Voissa paistettujen herkkutattien kanssa tarjottava perunamunakas ei kaipaa mausteeksi kuin suolaa, mustapippuria ja lehtipersiljaa.
Julkaistu 30.8.2017
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
2–3kiinteää, nuorta herkkutattia
Munakas
4perunaa (keitettynä)
2 rklvoita
4munaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)

Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Puhdista ja viipaloi myös herkkutatit.

Kuumenna 1 rkl voita pannulla. Lado perunaviipaleet pannulle pariin kerrokseen. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki ja lisää mausteet. Kaada seos perunoiden päälle. Käännä lämpö pienelle ja peitä pannu kannella.

Anna kypsyä, kunnes munaseos on lähes hyytynyt, noin 10 minuuttia. Voit halutessasi kääntää friittatan pannun kokoisen tai isomman kannen avulla hyytymisen loppuvaiheessa ja kypsentää vielä muutaman minuutin. Käännä tällöin lämpö hetkeksi isommalle, niin pohja ruskistuu.

Ruskista loppu rasva toisella pannulla. Paista tattiviipaleet voissa kuumalla pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tarjoa tatit perunafrittatan kanssa.

Usein neuvotaan laittamaan tatit kylmälle, kuivalle pannulle, ja kuumentamaan vasta sitten. Tällöin sienistä irtoaa nestettä ja rakenne muuttuu hiukan lötköksi. Kokeile vaihteeksi paistaa tattiviipaleet kuumalla pannulla rasvassa, jolloin tatteihin muodostuu rapea kullanruskea paistopinta.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.