Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Peruna-porkkanavartaat ja aioli
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
uutta perunaa
10 kpl
porkkanaa (uuden sadon)
3 rkl
rypsiöljyä
Aioli
4 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
puisia varrastikkuja
Liota varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
Pese perunat ja porkkanat puhtaiksi, jätä porkkanoihin naatinpätkät koristeeksi. Keitä perunat ja porkkanat reilusti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.
Tee aioli. Purista valkosipulinkynnet majoneesin joukkoon, mausta mustapippurilla. Nosta aioli kylmään odottamaan tarjoilua.
Pujota kasvikset varrastikkuihin. Käytä 2 tikkua/varras, jotta kääntely helpottuu. Nosta vartaat kylmään odottamaan grillaamista.
Sivele peruna-porkkanavartaiden pintaan öljyä ja grillaa molemmin puolin, kunnes vartaat saavat kauniin värin.
Tarjoa peruna-porkkanavartaiden lisänä aiolia.
- Voit silputa aiolin joukkoon myös yrttejä, kuten basilikaa ja ruohosipulia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat