Maku

Peruna-porkkanavartaat ja aioli

45 min
3.7
0

Peruna-porkkanavartaat ja aioli

GL
KA
LA
MA
0
3.7
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 guutta perunaa
  • 10 kplporkkanaa (uuden sadon)
  • 3 rklrypsiöljyä

Aioli

  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • puisia varrastikkuja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Liota varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista.

Pese perunat ja porkkanat puhtaiksi, jätä porkkanoihin naatinpätkät koristeeksi. Keitä perunat ja porkkanat reilusti suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Tee aioli. Purista valkosipulinkynnet majoneesin joukkoon, mausta mustapippurilla. Nosta aioli kylmään odottamaan tarjoilua.

Pujota kasvikset varrastikkuihin. Käytä 2 tikkua/varras, jotta kääntely helpottuu. Nosta vartaat kylmään odottamaan grillaamista.

Sivele peruna-porkkanavartaiden pintaan öljyä ja grillaa molemmin puolin, kunnes vartaat saavat kauniin värin.

Tarjoa peruna-porkkanavartaiden lisänä aiolia.

  • Voit silputa aiolin joukkoon myös yrttejä, kuten basilikaa ja ruohosipulia.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä