Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Oodi kotimaisille raaka-aineille! Peruna-luonnonkalapyörykät ovat täydellistä arkiruokaa

30 min

Yhdistä peruna ja kala kätevästi pyöryköiksi. Koska pottu on mukana pyöryköissä, lisukkeeksi riittävät salaatti ja raikas kastike. Nämä peruna-luonnonkalapyörykät valmistuvat lautaselle puolessa tunnissa.

23.6.2021
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1 prk (120 g)
luonnonkalasäilykettä (Pielisen Kalajaloste)
1
viipale paahtoleipää
½ tl
muskottipähkinää
¼ tl
suolaa
800 g
keitettyä, kylmää perunaa (kiinteä lajike)
Leivitykseen
½ dl
ruiskorppujauhoja
Paistamiseen
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
Tillijogurtti
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rku
tuoretta tilliä
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Peruna-luonnonkalapyörykät valmistuvat näin:

  1. Valuta kalasäilykkeen pinnalta öljy pois. Laita kala, paloiteltu paahtoleipä ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Nosta palat kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on sekaisin. Massan ei tarvitse olla tasaista, vaan perunoista saa jäädä paloja massan joukkoon.
  3. Muotoile massasta käsin tai kahdella lusikalla noin 30 pyörykkää.
  4. Leivitä pyörykät ruiskorppujauhoilla ja paista kullanruskeiksi voissa tai öljyssä pannulla.
  5. Mittaa tillijogurtin aineet kulhoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa pyörykät jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Saat reseptistä gluteenittoman, kun valitset gluteenittoman leivän ja korppujauhot.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt