Maku

Oodi kotimaisille raaka-aineille! Peruna-luonnonkalapyörykät ovat täydellistä arkiruokaa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Yhdistä peruna ja kala kätevästi pyöryköiksi. Koska pottu on mukana pyöryköissä, lisukkeeksi riittävät salaatti ja raikas kastike. Nämä peruna-luonnonkalapyörykät valmistuvat lautaselle puolessa tunnissa.
GL
KA
MU
4
0
Julkaistu: 23.6.2021


Ainekset (4–5 annosta )

  • 1 prk (120 g) luonnonkalasäilykettä (Pielisen Kalajaloste)
  • 1viipale paahtoleipää
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl suolaa
  • 800 gkeitettyä, kylmää perunaa (kiinteä lajike)

Leivitykseen

  • ½ dl ruiskorppujauhoja

Paistamiseen

  • 2 rklvoita tai rypsiöljyä

Tillijogurtti

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rkutuoretta tilliä
  • 1 rklsitruunanmehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Peruna-luonnonkalapyörykät valmistuvat näin:

  1. Valuta kalasäilykkeen pinnalta öljy pois. Laita kala, paloiteltu paahtoleipä ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Nosta palat kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on sekaisin. Massan ei tarvitse olla tasaista, vaan perunoista saa jäädä paloja massan joukkoon.
  3. Muotoile massasta käsin tai kahdella lusikalla noin 30 pyörykkää.
  4. Leivitä pyörykät ruiskorppujauhoilla ja paista kullanruskeiksi voissa tai öljyssä pannulla.
  5. Mittaa tillijogurtin aineet kulhoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa pyörykät jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa.

Vinkki!

Saat reseptistä gluteenittoman, kun valitset gluteenittoman leivän ja korppujauhot.

Kommentoi »