


Perun perunat
Suolakeksejä sisältävä kastike! Perulaiset perunat yllättävät – kokeile tätä reseptiä, kun haluat jotain ihan uutta perunasta
30 min
Perulaisten perunoiden sydän on tuorejuustosta valmistettu makean chilinen huancaina-kastike. Annos viimeistellään kananmunamurskeella ja oliiveilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Huancaina-kastike
2
mietoa punaista chiliä ( tai 1 rkl Ají Amarillo -chilitahnaa)
½
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (à 397 g)
kondensoitua maitoa
4–6
suolakeksiä
½ tl
suolaa
¼ tl
kurkumaa
Tarjoilu
5–6
keitettyä perunaa
4–6
salaatinlehteä
1
keitetty muna
½ dl
kalamataoliiveja
Perulaiset perunat – ohje:
- Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Leikkaa chilit muutamaan osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista chilejä siinä hetken. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet ja jatka paistamista, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä hetken.
- Laita chili-sipuliseos, tuorejuusto, maitotiiviste, suolakeksit ja mausteet tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
- Kuori ja viipaloi perunat. Levitä salaatinlehdet tarjoiluvadille tai annoslautasille. Laita perunaviipaleet päälle, valuta kastiketta ja viimeistele oliiveilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat