Maku

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki

25 min
MU
3.33
0

Perulainen pestopasta on klassisen italialaisen pestopastan sukulainen. Helpon pastan juju piilee babypinaatissa ja pehmeässä queso fresco -juustossa. Juuriltaan meksikolainen, mieto tuorejuusto tuo pestopastaan juuri sopivasti mehevyyttä.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 400 g spagettia

Pesto

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 200 gbabypinaattia
  • 2 rkutuoretta basilikaa
  • 40 gsaksanpähkinöitä
  • 250 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 90 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
  • 40 gparmesaanijuustoa
  • 1/2 dlbasilikan lehtiä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Perulainen pestopasta valmistuu helposti näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi keskilämmöllä. Anna jäähtyä.
  3. Valmista pestokastike sekoittamalla jäähtynyt sipuliseos ja loput ainekset tehosekottimessa tasaiseksi tahnaksi.
  4. Valuta lähes kypsä spagetti siivilässä ja ota talteen puoli desiä keitinvettä. Laita spagetti takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto ja keitinvesi.
  5. Raasta pasta-annoksen päälle parmesaanijuustoa, murustele päälle queso frescoa ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Voit korvata queso frescon paketilla (150 g) fetajuustoa. Peston joukkoon ei tässä tapauksessa tarvitse lisätä suolaa.

MITÄ PIDIT?
3.33