Maku

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Perulainen pestopasta on klassisen italialaisen pestopastan sukulainen. Helpon pastan juju piilee babypinaatissa ja pehmeässä queso fresco -juustossa. Juuriltaan meksikolainen, mieto tuorejuusto tuo pestopastaan juuri sopivasti mehevyyttä.
MU
3.4
0
Julkaistu 4.11.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 g spagettia

Pesto

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 200 gbabypinaattia
  • 2 rkutuoretta basilikaa
  • 40 gsaksanpähkinöitä
  • 250 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 90 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
  • 40 gparmesaanijuustoa
  • 1/2 dlbasilikan lehtiä
Tulosta

Perulainen pestopasta valmistuu helposti näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi keskilämmöllä. Anna jäähtyä.
  3. Valmista pestokastike sekoittamalla jäähtynyt sipuliseos ja loput ainekset tehosekottimessa tasaiseksi tahnaksi.
  4. Valuta lähes kypsä spagetti siivilässä ja ota talteen puoli desiä keitinvettä. Laita spagetti takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto ja keitinvesi.
  5. Raasta pasta-annoksen päälle parmesaanijuustoa, murustele päälle queso frescoa ja viimeistele tuoreella basilikalla.

Voit korvata queso frescon paketilla (150 g) fetajuustoa. Peston joukkoon ei tässä tapauksessa tarvitse lisätä suolaa.

Kommentoi »