Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Perulainen pestopasta on klassisen italialaisen pestopastan sukulainen. Helpon pastan juju piilee babypinaatissa ja pehmeässä queso fresco -juustossa. Juuriltaan meksikolainen, mieto tuorejuusto tuo pestopastaan juuri sopivasti mehevyyttä.
MU
3.4
Kuvat
Julkaistu 4.11.2018

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 g spagettia
Pesto
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 200 gbabypinaattia
- 2 rkutuoretta basilikaa
- 40 gsaksanpähkinöitä
- 250 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Lisäksi
- 90 gqueso fresco -juustoa (Apetina)
- 40 gparmesaanijuustoa
- 1/2 dlbasilikan lehtiä
Perulainen pestopasta valmistuu helposti näin:
- Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi keskilämmöllä. Anna jäähtyä.
- Valmista pestokastike sekoittamalla jäähtynyt sipuliseos ja loput ainekset tehosekottimessa tasaiseksi tahnaksi.
- Valuta lähes kypsä spagetti siivilässä ja ota talteen puoli desiä keitinvettä. Laita spagetti takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto ja keitinvesi.
- Raasta pasta-annoksen päälle parmesaanijuustoa, murustele päälle queso frescoa ja viimeistele tuoreella basilikalla.
Voit korvata queso frescon paketilla (150 g) fetajuustoa. Peston joukkoon ei tässä tapauksessa tarvitse lisätä suolaa.

Pestokastike – näin valmistat maistuvan peston aitoon italialaiseen tapaan
Maku

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki

Lohi-pestopasta
Maku

Pestopasta
Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Mansikka-pekonipasta – makeansuolainen herkku, joka lumoaa helppoudellaan
Kotivinkki

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Uunilohi pestolla
Maku