


Perinteiset herrasväen pikkuleivät
Herrasväen pikkuleivät kuuluvat rakastetuimpiin joululeivonnaisiin. Näin ne tehdään!
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot toisessa kulhossa. Siivilöi ne rasva-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
3. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi. Ota noin 4 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla tai juomalasin suulla pyöreitä kakkuja. Jos ympyrät ovat halkaisijaltaan suurempia kuin 5 cm, leikkaa ne puoliksi. 4. Nosta herrasväen pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.
5. Levitä jäähtyneelle pikkuleivälle marmeladia ja nosta toinen pikkuleipä päälle. Täytä näin kaikki herrasväen pikkuleivät. Siivilöi päälle tomusokeria.