Kotivinkki

Perinteiset herrasväen pikkuleivät

4 h 30 min
0
0

Perinteiset herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät kuuluvat rakastetuimpiin joululeivonnaisiin. Näin ne tehdään!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlperunajauhoja

Täyte

  • appelsiini- luumu- tai puolukkamarmeladia

Koristelu

  • tomusokeria

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot toisessa kulhossa. Siivilöi ne rasva-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.

3. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi. Ota noin 4 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla tai juomalasin suulla pyöreitä kakkuja. Jos ympyrät ovat halkaisijaltaan suurempia kuin 5 cm, leikkaa ne puoliksi.
4. Nosta herrasväen pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.

5. Levitä jäähtyneelle pikkuleivälle marmeladia ja nosta toinen pikkuleipä päälle. Täytä näin kaikki herrasväen pikkuleivät. Siivilöi päälle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä