Maku

Perinteinen silakkalaatikko

1 h 25 min
GL
3.67
12

Muistatko, miten hyvältä maistuu perinteinen silakkalaatikko? Lado silakkalaatikkoon vuorotellen siankylkeä, perunasiivuja, silakoita ja tilliä. Hauduta silakkalaatikko muna-kermaseoksessa herkullisen pehmeäksi. Tässä on lohturuoka parhaasta päästä!
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Anna Huovinen

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gperunaa
  • 250 gsilakkafileitä
  • 150 gsiankylkeä (viipaloituna)
  • 4 rkltuoretta tilliä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa silakkafileet kolmeen osaan. Pilko kylkiviipaleet pienemmiksi. Hienonna tilli.

Lado uunivuokaan kerroksittain perunoita, kalaa, lihaa, tilliä, suolaa ja pippuria.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kermamaito sekä suola. Kaada munamaito vuokaan muiden ainesten päälle. Paista silakkalaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Tarjoa perinteinen silakkalaatikko vihersalaatin tai etikkapunajuurten kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.67