Perinteinen vanhanajan sienikastike
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Perinteinen sienikastike valmistetaan tuoreista herkkusienistä suurustamalla. Kermainen soosi kaipaa mausteeksi ainoastaan suolaa ja pippuria. Ota talteen ohje monikäyttöisen kastikkeeseen, joka maistuu ihan sellaisenaan perunan kanssa tai vaikka liharuokien lisukkeena.
Reseptin ainekset
8 annosta
250 g
tuoreita herkkusieniä (tai suppilovahveroita)
100 g
salottisipulia
50 g
voita
½ dl
vehnäjauhoja
6 dl
ruokakermaa
½–1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Vanhanajan sienikastike – ohje:
- Hienonna sienet. Kuori ja silppua sipuli.
- Sulata voi kattilassa ja paista sienet ja sipuli pehmeiksi.
- Ripottele vehnäjauho seokseen, kääntele ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Lisää kerma, sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Mausta sienikastike suolalla ja pippurilla.
Vinkki!
Jos haluat sienikastikkeesta kevyempää, korvaa kaksi kolmasosaa kermasta kasvisliemellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat