4,1(18)
Perinteinen poronkäristys
Poronkäristys on hyvä esimerkki siitä kuinka yksinkertainenkin ruoka voi olla mielettömän hyvää.
Julkaistu 16.11.2015
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
700 gporonkäristyslihaa (esim.lapaa, etuselkää, paistia)
4 rklvoita
2 dlvettä (voit käyttää myös veden sijaan tummaa olutta)
1½ tlsuolaa (mustapippuria maun mukaan)

Perinteinen poronkäristys – ohje:

  1. Vuole kohmeisesta paistista ohuita lastuja.
  2. Sulata 3 rkl voita padassa.
  3. Lisää liha joukkoon osissa ja ruskista.
  4. Kun kaikki lihat on ruskistettu, niin lisää sekaan vesi (tai tumma olut) ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  5. Lisää vielä 1 rkl voita ja hauduttele pataa miedolla lämmöllä n. 30 min.
  6. Tarjoa perunamuusin, suolakurkun ja puolukkahillon kera.
Kommentoi »