


Perinteinen poronkäristys
Perinteinen poronkäristys on hyvä esimerkki siitä kuinka yksinkertainenkin ruoka voi olla mielettömän hyvää.
Reseptin ainekset
4 annosta
Perinteinen poronkäristys
700 g
poronkäristyslihaa (esim. lapaa, etuselkää, paistia)
4 rkl
voita
2 dl
vettä (tai tummaa olutta)
1½ tl
suolaa
mustapippuria (oman maun mukaan)
Perinteinen poronkäristys – ohje:
- Vuole kohmeisesta paistista ohuita lastuja.
- Sulata 3 rkl voita padassa.
- Lisää liha joukkoon osissa ja ruskista.
- Kun kaikki lihat on ruskistettu, niin lisää sekaan vesi (tai tumma olut) ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Lisää vielä 1 rkl voita ja hauduttele pataa miedolla lämmöllä n. 30 min.
- Tarjoa perinteinen poronkäristys perunamuusin, suolakurkun ja puolukkahillon kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
