Perinteinen poronkäristys
Poronkäristys on hyvä esimerkki siitä kuinka yksinkertainenkin ruoka voi olla mielettömän hyvää.

Reseptin ainekset 4 annosta
700 gporonkäristyslihaa (esim.lapaa, etuselkää, paistia)
4 rklvoita
2 dlvettä (voit käyttää myös veden sijaan tummaa olutta)
1½ tlsuolaa (mustapippuria maun mukaan)
Perinteinen poronkäristys – ohje:
- Vuole kohmeisesta paistista ohuita lastuja.
- Sulata 3 rkl voita padassa.
- Lisää liha joukkoon osissa ja ruskista.
- Kun kaikki lihat on ruskistettu, niin lisää sekaan vesi (tai tumma olut) ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Lisää vielä 1 rkl voita ja hauduttele pataa miedolla lämmöllä n. 30 min.
- Tarjoa perunamuusin, suolakurkun ja puolukkahillon kera.