


Perinteinen lihakeitto
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl
vettä
1 rkl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl
laakerinlehteä
1000 g
perunaa
4 kpl
porkkanaa
3 kpl
sipulia
150 g
juuriselleriä
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
purjoa
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta lipstikkaa
Perinteinen lihakeitto – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Älä leikkaa lihaa vielä tässä vaiheessa pienemmiksi kuutioiksi.
- Siirrä liha kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.
- Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet. Keitä lihaa keskilämmöllä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.
- Nosta lihapala liemestä lautaselle jäähtymään.
- Kuori ja lohko perunat ja juurekset. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
- Lisää kasvikset liemeen. Lisää tarvittaessa nestettä. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kypsä liha pienemmiksi paloiksi. Lisää se keittämisen loppuvaiheessa kasvisten sekaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele perinteinen lihakeitto silputulla lipstikalla ja lehtipersiljalla.
Vinkki!
Perinteinen lihakeitto on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet syvetä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat