Maku

Perinteinen lihakeitto

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
GL
LA
MA
MU
4.2
8
Julkaistu: 19.2.2014


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1000 gnaudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
  • 20 dlvettä
  • 1 rklsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1000 gperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 3 kplsipulia
  • 150 gjuuriselleriä
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dltuoretta lipstikkaa
Tulosta

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Älä leikkaa lihaa vielä tässä vaiheessa pienemmiksi kuutioiksi.

Siirrä liha kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.

Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet. Keitä lihaa keskilämmöllä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.

Nosta lihapala liemestä lautaselle jäähtymään.

Kuori ja lohko perunat ja juurekset. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

Lisää kasvikset liemeen. Lisää tarvittaessa nestettä. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Leikkaa kypsä liha pienemmiksi paloiksi. Lisää se keittämisen loppuvaiheessa kasvisten sekaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Viimeistele perinteinen lihakeitto silputulla lipstikalla ja lehtipersiljalla.

  • Keitot ja padat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet syvetä.
8 kommenttia