Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen lihakeitto

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
19.2.2014
Reseptin ainekset
6 annosta
1000 g
naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl
vettä
1 rkl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl
laakerinlehteä
1000 g
perunaa
4 kpl
porkkanaa
3 kpl
sipulia
150 g
juuriselleriä
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
purjoa
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta lipstikkaa

Perinteinen lihakeitto – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Älä leikkaa lihaa vielä tässä vaiheessa pienemmiksi kuutioiksi.
  2. Siirrä liha kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.
  3. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet. Keitä lihaa keskilämmöllä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.
  4. Nosta lihapala liemestä lautaselle jäähtymään.
  5. Kuori ja lohko perunat ja juurekset. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
  6. Lisää kasvikset liemeen. Lisää tarvittaessa nestettä. Keitä kasvikset pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
  7. Leikkaa kypsä liha pienemmiksi paloiksi. Lisää se keittämisen loppuvaiheessa kasvisten sekaan. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  8. Viimeistele perinteinen lihakeitto silputulla lipstikalla ja lehtipersiljalla.

Vinkki!

Perinteinen lihakeitto on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet syvetä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt