Maku

Perinteinen kinkkuvoileipäkakku suolakurkkutäytteellä

1 h 40 min
5
0

Perinteinen kinkkuvoileipäkakku suolakurkkutäytteellä

Helppo kinkkuvoileipäkakku maistuu suolaisen ystävälle. Täytteessä on runsaasti makua ja kinkun lisäksi suolakurkkutäytettä. Koristele mehevä kinkkuvoileipäkakku mielikuvituksellisesti tuoreita kasviksia käyttäen!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 10-12 kplruispaahtoleipäviipaletta (Fazer Taika ruispaahto)
  • 10-12 kpltäysjyväpaaholeipäviipaletta (Fazer Taika täysjyväpaahto)
  • 3 dllihalientä (1 kpl Fond du chef Beefiä)

Kinkkutäyte

  • 230 gsavukinkkua (suikaleina)
  • 1 kplpunainen paprika
  • 150 gcreme fraichea
  • 200 gsavuporotuorejuustoa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklmajoneesia

Suolakurkkutäyte

  • 1 1/2 dlkurkkusalaattia (valutettuna)
  • 150 gcreme fraichea
  • 200 gruohosipulituorejuustoa
  • 2 dljuustoraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklmajoneesia

Lisäksi

  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • tuoreita kasviksia (kurkkua, kirsikkatomaattia, paprikaa...)
  • persiljaa
  • kurpitsansiemeniä
  • 5-10 kplkinkkuleikkelettä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Valmistele n. 20x20-senttinen neliövuoka vuoraamalla se tuorekelmulla. Anna tuorekelmun tulla reilusti reunojen yli. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, ota talteen. Kuumenna lihaliemen vesi kiehuvaksi, sekoita joukkoon lihafondi. Anna jäähtyä. Valmista ensin kinkkutäyte sekoittamalla silputtu kinkku ja kuutioitu paprika muiden aineiden kanssa sekaisin. Valmista seuraavaksi suolakurkkutäyte. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset paitsi valutettu kurkkusalaatti. Ota täytteestä puolet kuorruttamista varten talteen, laita kuorrute peitettynä kylmään odottamaan Sekoita toiseen puolikkaaseen valutettu kurkkusalaatti. Aloita voileipäkakun kokoaminen (kakkuun tulee yhteensä neljä kerrosta paahtoleipää). Aseta täysjyväpaahtoleipää vuoan pohjalle melko tiiviisti. Kamalan tiukkaan paloja ei tarvitse änkeä, leipä turpoaa kostuttaessa. Joudut mahdollisesti leikkelemään paahtoleivästä eri kokoisia viipaleita. Tämä on ok, mutta älä aseta kaikkia leikattuja viipaleita kakun samalle puolelle (vaan esimerkiksi seuraavassa leipäkerroksessa aseta jämäpalat eri puolelle kakkua). Kostuta ensimmäinen leipäkerros varovaisesti lihaliemellä, käytä n. 1-2 rkl / leipäviipale. Kostuta tasaisesti. Levitä leipäkerroksen pinnalle puolet kinkkutäytteestä. Aseta kinkkutäytteen päälle kerros ruispaahtista samaan tapaan kuin täysjyväpaahtoleipää. Kostuta ja lisää suolakurkkutäyte. Levitä suolakurkkutäytteen päälle kerros täysjyväpaahtista tuttuun tapaan, kostuta ja lisää päälle loput kinkkutäytteestä. Viimeistele kakku kerroksella ruispaahtoleipää, kostuta ja laita kylmään peitettynä jähmettymään. Noin tunnin kuluttua kuorruta kakku säästämälläsi kuorrutteella. Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros kuorrutetta kaikkialle, levitä sitten loput kuorrutteesta palettiveitsen avulla voileipäkakun pinnoille. Koristele kakku puolikkailla kurkkuviipaleilla, puolikkailla kirsikkatomaateilla, kinkkurullilla, persiljalla ja kurpitsansiemenillä. Säilytä kylmässä, kakku säilyy hyvänä pari päivää tekemisen jälkeen. Kakun voi hyvin tehdä jääkaappiin ennen juhlia ja koristella juuri ennen h-hetkeä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä