Maku

Perinteinen kalakukko

7 h 20 min
0
0

Perinteinen kalakukko

Perinteinen kalakukko tehdään ahvenista, mutta jos niitä ei ole saatavilla niin pangasius käy myös.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 500 gruisjauhoja
  • 0,5 dlruokaöljyä
  • 3,5 dlvettä
  • 2 tlsuolaa

Sisältö

  • 500 gahvenia
  • 500 gsilavaa
  • suolaa

Lisäksi

  • riisiä pohjalle

Tee näin

7 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN6 h

Sekoita veteen jauho ja suolat. Lisää öljy, kun taikina on jo hyvin sekoittunut.

Kaulitse taikinapallo jauhojen avulla sentin paksuiseksi levyksi, joka on reunoilta vielä vähän ohuempi. Ripottele levyn keskelle hieman riisinjyviä.

Asettele kala- ja sianlihapalat vuorotellen kerroksiksi, ripottele väliin suolaa ja taittele taikina siististi päälle. “Liimaa” kuori kiinni ja huolehdi, että siinä ei ole reikiä. Tasoita ja tilkitse veden, veitsen ja yli jääneiden taikinapalasten avulla.

Lämmitä uuni 250:een asteeseen ja paista puoli tuntia. Laske lämpö 150:een asteeseen ja kääri kalakukko folioon, jonka jälkeen sitä paistetaan vielä n. 5 tuntia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä