Maku

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä

10 h 10 min
GL
LA
MA
MU
4
0

Lohen graavaus vaatii vain hyviä raaka-aineita sekä ripauksen malttia. Perehdy lohen graavauksen saloihin tämän ohjeen avulla ja valmista perinteinen graavilohi itse.
Tulosta
Teksti Tarja Tiimo
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (10 annosta)

Lohen graavaus

  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 dlsormisuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

10 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 h

Lohen graavaus onnistuu näin:

  1. Kuivaa lohifileen pinta ja ripottele päälle sokeria, suolaa ja silputtuja tillinvarsia. Ripottele suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohuempaan häntäpäähän.
  2. Kääri filee folioon ja anna maustua viileässä mielellään kevyen painon alla 10 tunnista vuorokauteen.
  3. Poista suolakerros sekä tillinvarret ja leikkaa graavilohi tarjolle ohuiksi viipaleiksi.
MITÄ PIDIT?
4