Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
10 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 h Lohen graavaus vaatii vain hyviä raaka-aineita sekä ripauksen malttia. Perehdy lohen graavauksen saloihin tämän ohjeen avulla ja valmista perinteinen graavilohi itse.
GL
LA
MA
MU
3.6
Julkaistu 24.11.2018

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
Reseptin ainekset (10 annosta)
Lohen graavaus
- 400 glohifileetä
- 1/2 tlsokeria
- 1/2 dlsormisuolaa
- 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
Lohen graavaus onnistuu näin:
- Kuivaa lohifileen pinta ja ripottele päälle sokeria, suolaa ja silputtuja tillinvarsia. Ripottele suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohuempaan häntäpäähän.
- Kääri filee folioon ja anna maustua viileässä mielellään kevyen painon alla 10 tunnista vuorokauteen.
- Poista suolakerros sekä tillinvarret ja leikkaa graavilohi tarjolle ohuiksi viipaleiksi.

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
Maku

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
Maku

Greippi-katajanmarja-graavilohi
Maku

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Graavilohitartar leipäsiivujen välissä
Kotivinkki

Graavilohi-tuorejuustorullat
Kotivinkki

Paistettu graavilohi ja tillimajoneesi
Maku