Maku

Perinteinen graavilohi

10 h 10 min
4
0

Perinteinen graavilohi

GL
LA
MA
MU
0
4
Perinteinen graavilohi on joulupöydän klassikkoherkku. Sitä on myös helppo valmistaa itse – nappaa resepti ja kokeile!
Teksti Tarja Tiimo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 dlsormisuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

10 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 h

Kuivaa lohifileen pinta ja ripottele päälle sokeria, suolaa ja silputtuja tillinvarsia. Ripottele suolaa enemmän fileen paksumpaan päähän ja vähemmän ohuempaan häntäpäähän. Kääri filee folioon ja anna maustua viileässä mielellään kevyen painon alla 10 tunnista vuorokauteen.

Poista suolakerros sekä tillinvarret ja leikkaa graavilohi tarjolle ohuiksi viipaleiksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä