4,1(143)
Crème brûlée – klassikkojälkiruoan luottoresepti
gluteeniton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Crème brûlée on ihana ja tyylikäs klassikkojälkiruoka, jonka salaisuus on samettinen sisus ja rapsahtava kuori. Tällä suosikkiohjeella crème brûlée onnistuu varmasti!
Julkaistu 26.4.2018
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
4 dlkuohukermaa
1 dlkevytmaitoa
1 dlsokeria
1 kplvaniljatankoa
1 kplsitruunankuorta (kuorisuikaletta)
6 kplkeltuaista
Kuorrutus
3 rklsokeria

Crème brûlée valmistuu näin:

1. Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

2. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet irti ja lisää kattilaan. Lisää myös tanko kattilaan.

3. Pese sitruuna huolellisesti, viillä kuoresta suikale ja lisää se kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. 

4. Vatkaa kulhossa keltuaisten rakenne rikki.

5. Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja sitruunankuori. Kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon.

7. Nosta vuoat uunipannuun eli syvälle uunipannulle, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes crème brûléet ovat hyytyneet.

8. Jäähdytä ja pane crème brûléet jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

9. Ripottele sokeria jokaisen crème brûlée-annoksen päälle. Paahda sokeri rapeaksi ja kullanruskeaksi kaasupolttimella. Liikuta poltinta koko ajan, jotta sokeri sulaa tasaisesti.

Kaasupolttimia myydään kokkitarvikeliikkeissä ja rautakaupoissa. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit paahtaa sokerikuorrutuksen uunissa. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta crème brûléet uuniin lähelle vastuksia, jätä luukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta crème brûléet uunista ja tarjoile heti. Sokeri palaa helposti, joten älä päästä vuokia silmistäsi!

18 kommenttia