Perinteinen crème brûlée

1 h 25 min
4.2
18

Perinteinen crème brûlée

GL
18
4.2
Crème brûlée eli paahtovanukas on ihana ja tyylikäs klassikkojälkiruoka. Tällä ohjeella crème brûlée onnistuu varmasti, suosittelemme!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 kplsitruunankuorta (kuorisuikaletta)
  • 6 kplkeltuaista

Kuorrutus

  • 3 rklsokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan.

Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää joukkoon myös tanko.

Pese sitruuna huolellisesti, viillä kuoresta suikale ja lisää se kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. 

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja sitruunankuori ja kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon.

Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt.

Jäähdytä ja pane vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten. Nosta creme bruleet uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki. Kun sokeri on sulanut, nosta kiisselit uunista ja tarjoile heti. Ole valppaana, ettei sokeri pala!

Vinkki!

Jos ihastut crème brûléehen, harkitse pienen kaasupolttimen ostamista. Kaasuliekin avulla sokerikuorrutuksen teko sujuu näppärästi ja sokeri sulaa sekä ruskistuu helposti. Kaasupolttimia saa rautakaupoista ja kokkitarvikeliikkeistä ja niiden hinnat pyörivät noin 20 euron kieppeillä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä