


Bebe-leivos – suussasulavan herkun perinteinen resepti!
1 h 10 min
Bebe-leivos on suloinen ja suussasulavan herkullinen. Klassisessa ja sievässä herkussa yhdistyvät maukas pohja, koukuttava kreemitäyte ja makea sokerikuorrutus. Katso resepti ja leivo kahvihetken sulostuttajaksi!
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
100 g
voita
½ dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
½ dl
sokeria
4 tl
perunajauhoja
1 ¾ dl
kuohukermaa
2
kananmunan keltuaista
175 g
voita
2 tl
vaniljasokeria
Kuorrutus
4 dl
mansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja punaista elintarvikeväriä)
vettä
nonparelleja
rasvaa vuokien voiteluun
Bebe-leivos valmistuu näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää jauhot vähän kerrallaan.
- Painele taikina voideltuihin, pieniin metallisiin tai silikonisiin leivosvuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Kumoa jäähtyneinä.
- Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
- Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt kiisseli ja vaniljasokeri. Jaa täyte pohjien päälle ja tasoita pinta. Laita bebet jääkaappiin jähmettymään.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Jos käytät tavallista tomusokeria, värjää se parilla tipalla punaista elintarvikeväriä. Niin bebe-leivos saa kauniin värinsä. Kuorruta bebe-leivokset ja koristele ne nonparelleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat