Kotivinkki

Perinteinen bebe-leivos

1 h 10 min
3.4
0

Perinteinen bebe-leivos

Klassinen bebe-leivos on suloinen ja suussasulavan herkullinen.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 20 kpl)

  • 100 gvoita
  • ½ dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • ½ dlsokeria
  • 4 tlperunajauhoja
  • 1 ¾ dlkuohukermaa
  • 2kananmunan keltuaista
  • 175 gvoita
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 4 dlmansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja punaista elintarvikeväriä)
  • vettä
  • nonparelleja
  • rasvaa vuokien voiteluun

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää jauhot vähän kerrallaan.

2. Painele taikina voideltuihin, pieniin metallisiin tai silikonisiin leivosvuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Kumoa jäähtyneinä.

3. Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.

4. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt kiisseli ja vaniljasokeri. Jaa täyte pohjien päälle ja tasoita pinta. Laita bebet jääkaappiin jähmettymään.

5. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Jos käytät tavallista tomusokeria, värjää se parilla tipalla punaista elintarvikeväriä. Niin bebe-leivos saa kauniin värinsä. Kuorruta leivokset ja koristele ne nonparelleilla.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä