3,3(14)
Bebe-leivos – suussasulavan herkun perinteinen resepti!
1 h 10 min
Bebe-leivos on suloinen ja suussasulavan herkullinen. Klassisessa ja sievässä herkussa yhdistyvät maukas pohja, koukuttava kreemitäyte ja makea sokerikuorrutus. Katso resepti ja leivo kahvihetken sulostuttajaksi!
Julkaistu 3.10.2014
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
100 gvoita
½ dlsokeria
1kananmuna
2 dlvehnäjauhoja
Täyte
½ dlsokeria
4 tlperunajauhoja
1 ¾ dlkuohukermaa
2kananmunan keltuaista
175 gvoita
2 tlvaniljasokeria
Kuorrutus
4 dlmansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria ja punaista elintarvikeväriä)
vettä
nonparelleja
rasvaa vuokien voiteluun

Bebe-leivos valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää jauhot vähän kerrallaan.
  2. Painele taikina voideltuihin, pieniin metallisiin tai silikonisiin leivosvuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Kumoa jäähtyneinä.
  3. Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
  4. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt kiisseli ja vaniljasokeri. Jaa täyte pohjien päälle ja tasoita pinta. Laita bebet jääkaappiin jähmettymään.
  5. Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna. Jos käytät tavallista tomusokeria, värjää se parilla tipalla punaista elintarvikeväriä. Niin bebe-leivos saa kauniin värinsä. Kuorruta bebe-leivokset ja koristele ne nonparelleilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.