


Peltipyttis ja suolakurkkudippi – arki-illan rento herkku!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Bataatilla ja paprikalla rikastettu pyttipannu valmistuu helposti uunissa. Sekoita pyttiksen seuraksi maukas suolakurkkudippi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Peltipyttis
4
perunaa
1 pieni
bataatti
1
punainen paprika
2
punasipulia
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
rosmariinia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4
grilli- tai vegemakkaraa
Suolakurkkudippi
2
maustekurkkua
½
makeaa sipulia
1 rkl
tilliä hienonnettuna
100 g
valkosipulituorejuustoa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
suolaa
Viimeistely
½ rku
tuoretta timjamia, persiljaa tai rosmariinia
Peltipyttis ja suolakurkkudippi − ohje:
- Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Levitä kasvikset pellille. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaisin.
- Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.
- Tee kastike kasvisten kypsyessä. Kuutioi maustekurkut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet.
- Ota pelti uunista ja lisää makkarat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Viimeistele peltipyttis halutessasi tuoreyrtillä. Tarjoa maustekurkkudippi kastikkeena.
Vinkki!
Voit täydentää ruoan halutessasi paistetuilla munilla. Tee pellille kolot ja riko munat koloihin samaan aikaan, kun lisäät makkarat paistumaan. Voit paistaa munat myös erikseen paistinpannulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat