Pelmenit

1 h 30 min
5
0

Pelmenit

Teksti Anja Aalto
Tulosta
Mainos

Ainekset (70 kpl)

Taikina

  • 1 dlrasvatonta maitoa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 500 glampaan jauhelihaa
  • 2 kplsipulia
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Sekoita taikinan maito, keltuaiset ja suola. Sekoita jauhoja mukaan vähitellen, kunnes taikina on tasainen ja kiinteä. Anna taikinan rauhoittua hetki.

Hienonna sipulit ja sekoita ne mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että täyte notkistuu.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla pieniä, noin 5 senttisiä kakkuja. Voitele niiden reunat vedellä ja pane jokaisen keskelle reilu teelusikallinen täytettä. Taita puolikuuksi sulkien reunat tiiviisti kiinni. Taivuta kärjet yhteen ja nosta viileään.

Kiehauta vesi (2-3 litraa) ja mausta suolalla. Kypsennä pelmenejä kattilan pohjan peittävä kerros kerrallaan. Keitä pintaa nousevia taikinanyyttejä 10–15 minuuttia. Nosta pelmenit pois reikäkauhalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä