Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pelmenit

1 h 30 min
Teksti Anja Aalto
6.2.2006
Reseptin ainekset
70 kpl
Taikina
1 dl
rasvatonta maitoa
2 kpl
keltuaista
1/2 tl
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
500 g
lampaan jauhelihaa
2 kpl
sipulia
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Sekoita taikinan maito, keltuaiset ja suola. Sekoita jauhoja mukaan vähitellen, kunnes taikina on tasainen ja kiinteä. Anna taikinan rauhoittua hetki.

Hienonna sipulit ja sekoita ne mausteiden kanssa jauhelihan joukkoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että täyte notkistuu.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta pyöreällä muotilla pieniä, noin 5 senttisiä kakkuja. Voitele niiden reunat vedellä ja pane jokaisen keskelle reilu teelusikallinen täytettä. Taita puolikuuksi sulkien reunat tiiviisti kiinni. Taivuta kärjet yhteen ja nosta viileään.

Kiehauta vesi (2-3 litraa) ja mausta suolalla. Kypsennä pelmenejä kattilan pohjan peittävä kerros kerrallaan. Keitä pintaa nousevia taikinanyyttejä 10–15 minuuttia. Nosta pelmenit pois reikäkauhalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt