Maku

Pekoninen kaalikeitto

35 min
GL
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 170 gpekonia
  • 2 kplsipulia
  • 10 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 6 kplperunaa
  • 600 gkeräkaalia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa pekoniviipaleet 4 osaan. Kuori halkaistut sipulit ja leikkaa puolirenkaiksi.

Paista pekonipalat kattilan pohjalla rapeiksi. Lisää sipulit paiston loppuvaiheessa ja paista kypsiksi.

Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Liemen lämmetessä, kuori ja paloittele perunat ja leikkaa kaali suikaleiksi.

Lisää liemeen kasvikset, pekonisipuliseos ja mausteet. Anna pekonisen keiton kiehua 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Pekoninen kaalikeitto on edullinen syyslounas.

MITÄ PIDIT?
3