


Pekoninen kaalikeitto
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
6 annosta
170 g
pekonia
2 kpl
sipulia
10 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutiota
6 kpl
perunaa
600 g
keräkaalia
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (kokonaisia)
Leikkaa pekoniviipaleet 4 osaan. Kuori halkaistut sipulit ja leikkaa puolirenkaiksi.
Paista pekonipalat kattilan pohjalla rapeiksi. Lisää sipulit paiston loppuvaiheessa ja paista kypsiksi.
Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.
Liemen lämmetessä, kuori ja paloittele perunat ja leikkaa kaali suikaleiksi.
Lisää liemeen kasvikset, pekonisipuliseos ja mausteet. Anna pekonisen keiton kiehua 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Pekoninen kaalikeitto on edullinen syyslounas.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat