Maku

Pekoniin kiedottu peuramureke

1 h 40 min
5
0

Pekoniin kiedottu peuramureke

Teksti Markku Salo
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 kplmunaa
  • 800 gpeuran lihaa (jauhettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Täyte

  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gkuivattuja luumuja (silputtuna)
  • 2 kplmaustekurkkuja (silputtuna)
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)

Päälle

  • 170 gpekonia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha puuhaarukalla tai käsin vaivaten. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Valmista täyte: silppua sipulit. Kuumenna rasva ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää seuraavaksi pilkotut luumut ja maustekurkku. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viimeiseksi mukaan silputtu persilja.

Voitele arkki leivinpaperia voilla tai öljyllä ja ripottele sen pinnalle vähän korppujauhoja.

Painele murekeseos paperille kostutetuin käsin noin 30 × 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Levitä päälle täyte. Kiedo murekelevy rullaksi leivinpaperin avulla, samaan tapaan kuin kääretorttu. Painele saumakohta ja rullan päät kiinni.

Nosta mureke paperin avulla uunivuokaan tai pellille, sauma peltiä vasten.

Levitä pekoniviipaleet hiukan limittäin vinosti murekkeen päälle. Käännä pekonien päät rullan alle.

Nosta peuramurekerullan päälle toinen voideltu leivinpaperi. Sulje paketti ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Poista leivinpaperi ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, jotta pekoni saa kauniin värin peuramurekkeen pinnalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä