Pekoni-sipulipiiras

1 h 25 min
4.2
3

Pekoni-sipulipiiras

Teksti Marja Samuli
Kuvat Lasse Lecklin
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlvettä

Liemi

  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 rklvehnäjauhoja

Täyte

  • 5 kplsipulia
  • 1 rklleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 175 gpekonia
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Valmista pohjataikina yhdistämällä margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi, älä vaivaa. Pane peitettynä viileään noin puolen tunnin ajaksi.
Painele viileä taikina halkaisijaltaan noin 23 cm:n piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle Dijon-sinappi.
Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Lisää kuorittu ja silputtu sipuli ja hauduta kullanruskeaksi. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella ja kumoa vuokaan. Yhdistä keskenään liemen ainekset ja kaada liemi täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 40–45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä