


Pekoni-sipulipiiras
1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min
Reseptin ainekset
15 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1/2 tl
suolaa
1 dl
vettä
Liemi
2 1/2 dl
ruokakermaa
1 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
1/2 rkl
vehnäjauhoja
Täyte
5 kpl
sipulia
1 rkl
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
175 g
pekonia
2 rkl
dijoninsinappia
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Päälle
50 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
Valmista pohjataikina yhdistämällä margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sekaan kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi, älä vaivaa. Pane peitettynä viileään noin puolen tunnin ajaksi. Painele viileä taikina halkaisijaltaan noin 23 cm:n piirakkavuokaan. Levitä pohjan päälle Dijon-sinappi. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Lisää kuorittu ja silputtu sipuli ja hauduta kullanruskeaksi. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella ja kumoa vuokaan. Yhdistä keskenään liemen ainekset ja kaada liemi täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 40–45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat