Maku

Pehmeät strösselikeksit

25 min
5
2

Pehmeät strösselikeksit

Juhlista vappua tai virittäydy etukäteen vapputunnelmaan strösselikekseillä, joiden värit ovat kuin serpentiinissä. Keksit ovat ihanan pehmeitä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 175 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • 1/4 tlmanteliuutetta
  • 4 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 dlströsseleitä

Lisäksi

  • strösseleitä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan. Lisää vaniljauute, manteliuute ja voi ja vatkaa pehmeäksi.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää n. puolet jauhoseoksesta voi-sokerivaahtoon ja vatkaa vatkaimella. Lisää loputkin jauhoista ja kääntele lastalla tasaiseksi. Lisää sekoituksen loppuvaiheilla strösselit. Taikina on melko pehmeää.

Kääräise taikina kelmuun ja anna olla kylmässä n. 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Ota taikina hetkeä ennen käsittelyä huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pyörittele taikinasta reiluja palloja, n. 2 rkl kokoisia. Pyöräytä pallot strösseleissä ja aseta leivinpaperille muutaman sentin välein.

Paista keksejä uunissa 8-10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa pellillä, siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään täysin. Keksit saattavat näyttää raaoilta mutta niiden kuuluu jäädä pehmeiksi!
Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä