Maku

Pehmeät pullaneliöt

1 h
0
0

Pehmeät pullaneliöt

KA
0
0
Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 kplmunaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 1 dlmantelilastuja
  • 1 dlraesokeria

Pinnalle

  • 1 dlvadelmahilloa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna.
Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista ( n. 4 dl). Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
Lisää jauhot alustaen, jätä noin 1 dl ja lisää se vasta rasvan lisäyksen jälkeen.
Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi. Taikinan tulee olla kuitenkin pehmeää.
Kaada taikina välittömästi kohottamatta pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin noin 30 × 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Voit myös kaulia taikinan jauhoja apuna käyttäen leivinpöydällä ja nostaa sitten pellille leivinpaperin päälle sekä taputella tasaiseksi.
Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Painele pullalevy viivoittimella tai taikinapyörällä n. 6 × 6 cm:n neliöiksi.
Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele levy munalla.
Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
Lusikoi hillo muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan saksilla aukko. Pursota syvennyksiin noin puoli teelusikallista hilloa.
Paista pulla uunin alaritilätasolla 12–15 minuuttia.
 Jos pakastat osan pullasta, tee se heti, kun leivonnainen on jäähtynyt.
•Lämmitä maito liedellä kattilassa kädenlämpöiseksi (+ 37 astetta) tai lämmitä maito mikroaaltouunissa: 3 dl jääkaappikylmää maitoa lämpenee noin minuutissa täydellä teholla (mikron teho 600 w).
•Nosta leivinliinalla ja muovilla peitetty pullapelti kohoamaan astiapesualtaan päälle, jossa on lämmintä vettä. Voit kohottaa näin kaikki hiivataikinaleivonnaiset, niin kohoaminen nopeutuu.
•Helppo variointi samasta ohjeesta: Pinnalle täyte: 1 dl sulatettua rasvaa, 1 1/2 dl fariinisokeria, 3 dl kaurahiutaleita, 1–2 pussia (á 50 g) mantelisuikaleita, 2 tl kanelia, 2 tl vaniljasokeria, 1 rasia sokeroituja punaisia kirsikoita neljään osaan leikattuna. Sekoita rasvan joukkoon kaikki täytteen ainekset ja levitä seos voidellun pullataikinalevyn päälle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä