Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pauletten katkarapu-maapähkinäpata

25 min
22.11.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
jättikatkaravunpyrstöjä
Tomaatti-sipulitahna
500 g
kuorittuja tomaatteja (halkaistuna)
3 kpl
punasipulia (silputtuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (paloiteltuna)
2 kpl
tuoretta chiliä (halkaistuna)
1/4 dl
tomaattipyreetä
1/4 dl
vettä
Pataan
1 dl
palmuöljyä (punaista)
Maapähkinätahna
250 g
maapähkinöitä (paahdettuna)
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 kpl
kalaliemikuutioita
Pataan
2 kpl
tuoretta chiliä
1 kpl
punasipulia (hienonnettuna)

Asettele tehosekoittimeen tomaatit, punasipulit, valkosipulit, chilit ja tomaattipyree. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada seos pataan, jossa on palmuöljy. Anna seoksen muhia hiljalleen noin 15 minuuttia. Kaada tehosekoittimeen maapähkinät ja vesi ja sekoita tahnaksi. Lisää seos sekä mausteet ja liemikuutio pataan ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää ravut ja anna kastikkeen muhia kannen alla 5 minuuttia. Lisää lopuksi kokonaiset chilit ja hienonnettu sipuli. Tarjoa keitetyn riisin ja limettilohkojen kera. •Beninissä kaikilla asukkailla on oma versionsa tästä maapähkinäpadasta. Pauletten erikoisuutena oli lisätä pataan viime hetkellä punasipulia, joka syödessä sai aikaan mukavan riks-räks äänen suussa. •Katkarapujen sijaan voi pataan laittaa myös valmiiksi kypsennettyä lihaa, kuten kananpoikaa, kalkkunaa tai kalaa. •Punaista palmuöljyä käytetään Afrikassa paljon. Sitä myydään Suomessa etnisissä kaupoissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt