Maku

Pauletten katkarapu-maapähkinäpata

25 min
0
0

Pauletten katkarapu-maapähkinäpata

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gjättikatkaravunpyrstöjä

Tomaatti-sipulitahna

  • 500 gkuorittuja tomaatteja (halkaistuna)
  • 3 kplpunasipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (paloiteltuna)
  • 2 kpltuoretta chiliä (halkaistuna)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1/4 dlvettä

Pataan

  • 1 dlpalmuöljyä (punaista)

Maapähkinätahna

  • 250 gmaapähkinöitä (paahdettuna)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplkalaliemikuutioita

Pataan

  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Asettele tehosekoittimeen tomaatit, punasipulit, valkosipulit, chilit ja tomaattipyree. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Kaada seos pataan, jossa on palmuöljy. Anna seoksen muhia hiljalleen noin 15 minuuttia.
Kaada tehosekoittimeen maapähkinät ja vesi ja sekoita tahnaksi. Lisää seos sekä mausteet ja liemikuutio pataan ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää ravut ja anna kastikkeen muhia kannen alla 5 minuuttia.
Lisää lopuksi kokonaiset chilit ja hienonnettu sipuli. Tarjoa keitetyn riisin ja limettilohkojen kera.
•Beninissä kaikilla asukkailla on oma versionsa tästä maapähkinäpadasta. Pauletten erikoisuutena oli lisätä pataan viime hetkellä punasipulia, joka syödessä sai aikaan mukavan riks-räks äänen suussa.
•Katkarapujen sijaan voi pataan laittaa myös valmiiksi kypsennettyä lihaa, kuten kananpoikaa, kalkkunaa tai kalaa.
•Punaista palmuöljyä käytetään Afrikassa paljon. Sitä myydään Suomessa etnisissä kaupoissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä