Pätkis-kuppikakut

Reseptin ainekset (12 kpl)
- 100 gvoita
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 3 rklkaakaojauhetta
- 1 1/2 tlvaniljasokeria
- 1 1/2 tlleivinjauhetta
- 80 gmaitosuklaata (4 Pätkis-patukkaa)
- 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
- 2 kplmunaa
Kuorrutus
- 3 1/2 dltomusokeria (siivilöitynä)
- 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
- 125 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
- 1/8 tlelintarvikeväriä (punaista)
Pinnalle
- 40 gmaitosuklaata (2 Pätkis-patukkaa)
- 1 rklkoristerakeita
Leivo pätkis-kuppikakut näin:
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään.
Vatkaa rasvan joukkoon vispilällä jogurtti ja munat. Sekoita joukkoon kuivat aineet. (Taikinaa ei tarvitse vatkata koneella.)
Jaa taikina muffinipellille voideltuihin tai paperisiin vuokiin. Voit myös kiinnittää leivinpaperipalat voideltuihin muffinipellin koloihin.
Paista pätkis-kuppikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä. Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tippa elintarvikeväriä. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutuksen rakenne kärsi.
Pursota kuorrutus pätkis-kuppikakuille. Viimeistele pätkispaloilla ja koristerakeilla.