Maku

Pätkis-kuppikakut

55 min
3.9
18

Pätkis-kuppikakut

Iki-ihanien pätkis-kuppikakkujen taikina valmistuu sekoittamalla. Runsas kuorrutus viimeistelee pätkis-kuppikakut sopiviksi mihin tahansa kemuihin!
Teksti Anni Paakkunainen, Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 80 gmaitosuklaata (4 Pätkis-patukkaa)
  • 1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 kplmunaa

Kuorrutus

  • 3 1/2 dltomusokeria (siivilöitynä)
  • 50 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 125 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1/8 tlelintarvikeväriä (punaista)

Pinnalle

  • 40 gmaitosuklaata (2 Pätkis-patukkaa)
  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Leivo pätkis-kuppikakut näin:

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset keskenään.

Vatkaa rasvan joukkoon vispilällä jogurtti ja munat. Sekoita joukkoon kuivat aineet. (Taikinaa ei tarvitse vatkata koneella.)

Jaa taikina muffinipellille voideltuihin tai paperisiin vuokiin. Voit myös kiinnittää leivinpaperipalat voideltuihin muffinipellin koloihin.

Paista pätkis-kuppikakkuja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä. Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää tippa elintarvikeväriä. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutuksen rakenne kärsi.

Pursota kuorrutus pätkis-kuppikakuille. Viimeistele pätkispaloilla ja koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä