Pastellinen liukuvärikakku

2 h 45 min
5
0

Pastellinen liukuvärikakku

Upea liukuvärikakku näyttää kuin vesiväreillä maalatulta, mutta pinta syntyykin helposti kermavaahdosta! Hurmaavan pastellisen kakkukaunottaren täytteessä maistuvat raikkaat vadelmat sekä täyteläinen kerma.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Kakkupohja

  • 6 kplmunaa (luomu, M-koko)
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita

Kostutus

  • 3 dlkevytmaitoa

Vadelmatäyte

  • 400 gvadelmia (kotimaisia)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)

Kuorrutus

  • 5 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 1 rkltomusokeria

Lisäksi

  • tippa vaaleanpunaista pastaväriä ja tippa violettia pastaväriä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele Ø noin 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperipala. Korppujauhota vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen. Kääntele voi varovasti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Soseuta vadelmat kevyesti haarukalla. Sekoita rahka ja sokerit vadelmasoseen joukkoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele vaahto vadelmaseoksen varovasti.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aseta yksi kakkulevyistä tarjoilulautaselle. Säästä tasapintainen, paiston aikana vuoan pohjaa vasten ollut kerros päälimmäiseksi levyksi, koska tasainen pinta on helpompi koristella.

Kostuta alin kakkukerros maidolla ja levitä sen päälle kolmasosa täytteestä tasaiseksi kerrokseksi. Kokoa loput kerrokset samoin. Siirrä kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kasvirasvasekoite vaahdoksi ja kääntele joukkoon sokeri. Jaa vaahto kolmeen kulhoon siten, että yhteen kulhoista tulee hieman enemmän vaahtoa kuin kahteen muuhun. Tämä suurempi määrä vaahtoa jää valkoiseksi. Värjää kaksi muuta pastaväreillä vaaleanpunaiseksi ja violetiksi. Kääntele väri varovasti nuolijalla vaahdon joukkoon.

Levitä vaahtoa kakun päälle raidoittain. Aloita violetista väristä kakun alareunasta. Kuorrutusta kannattaa levittää aluksi reilu kerros. Lisää seuraava raita vaaleanpunaista vaahtoa ja ylin raita valkoista. Levitä valkoista vaahtoa kakun yläosan päälle.

Tasoita kakun pinta palettiveitsellä tai muulla suorareunaisella veitsellä. Pyyhi veitsi talouspaperiin jokaisen vedon jälkeen, jotta värit eivät sekoitu liikaa.

Vinkki!

Pyörivä lautanen nopeuttaa kuorrutuksen tekemistä, mutta voit hyvin kuorruttaa kakun myös kääntelemällä sitä suoraan pöydän päällä. Kakkulautasen alle kannattaa laittaa pieni liina, jolloin lautanen kääntyy helposti

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä