Pasta-tonnikalasalaatti

1 h 20 min
3.8
0

Pasta-tonnikalasalaatti

MU
0
3.8
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 100 gtäysjyväpastaa

Kastike

  • 2 1/2 rkllimettimehua
  • 1 1/2 rklruokaöljyä
  • 30 gpurjoa (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlchilitahnaa (sambal oelek)
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 85 gtonnikalaa vedessä
  • 125 gkirsikkatomaattia
  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (paloiteltuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Pane pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään kulhossa. Valuta pasta ja kumoa se kastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti, peitä kulho ja nosta jääkaappiin noin tunniksi tai jopa seuraavaan päivään.

Pakkaa pasta-tonnikalasalaatti evääksi lisäämällä maustetun pastan joukkoon tonnikalaa, halkaistuja kirsikkatomaatteja, fetajuustoa ja halutessasi vielä hiukan tuoretta korianteria.

•Lisää pasta-tonnikalasalaattiin halutessasi soijapaahdettuja siemeniä. Ohjeen löydät reseptiarkistosta.

•Sambal oelekeissa on eroja ja jotkut merkit ovat huomattavasti tulisempia kuin toiset. Annostele tahnaa varovasti, maun mukaan.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä