


20 minuutissa valmis
Pasta puttanesca on yksinkertaisen nerokas ruoka – nappaa napolilaisen klassikkopastan ohje!
20 min
Klassikkopastan täyteläisen maun takaavat säilötyt tomaatit, oliivit ja kaprikset sekä sardelli- tai anjovisfileet. Pasta puttanesca on arkiruokaa parhaimmillaan, koska simppelit ainekset löytyvät usein jo kaapista.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
pastaa (esim. linguinea, spagettia, fettuccinea tai tagliatellea)
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
1
tuore chili (tai noin ½ tl chilihiutaleita)
2 rkl
oliiviöljyä
1 prk (50g/35g)
pieniä kapriksia
8
sardellifileetä (tai anjovisfileetä)
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
1 dl
kalamataoliiveja
Lisäksi
½ rku
persiljaa
noin 2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Pasta puttanesca – ohje:
- Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja hienonna chili.
- Paista sipuleita ja chiliä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää valutetut kaprikset, sardellifileet ja kirsikkatomaatit ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää valutetut oliivit ja kuumenna vielä hetki.
- Hienonna persilja. Valuta pasta huolellisesti. Kääntele pasta ja persilja kastikkeen joukkoon. Viimeistele raastetulla parmesaanilla.
Vinkki!
Voit käyttää kastikkeeseen myös tuoreita kirsikkatomaatteja (500 g) ja lisätä joukkoon hieman nestettä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat