Maku

Passiomarinoitu lohi

24 h 15 min
GL
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Tarja Tiimo, Heikki Valtanen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohifileetä
  • 1 rklmerisuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 1 kplappelsiinia
  • 4 kplpassionhedelmää
  • 2 rklpinjansiemeniä

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Suolaa ja sokeroi lohifilee hyvin kevyesti. Pane kala sopivan kokoisen astian pohjalle, peitä ja anna maustua jääkaapissa 4–8 tuntia tai yön yli.

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle.

Purista appelsiininmehu lohiviipaleiden päälle. Halkaise passiohedelmät ja kaavi hedelmämalto lohelle. Anna maustua viileässä noin tunti.

Koristele passionmarinoitu lohi paahdetuilla pinjansiemenillä.

Tarjoa lisäkkeeksi tuoretta leipää.

MITÄ PIDIT?
4