Maku

Parsaliemi

1 h 5 min
5
0

Parsaliemi

GL
MA
MU
0
5
Keitä parsojen kuoret maukkaaksi kasvisliemeksi, joka sopii risottoon ja keittoon.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gparsaa (yhden parsanipun ohueksi suikaloidut kuoret ja kuivat kannat)
  • 10 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista parsaliemi näin:

Huuhtele parsat huolellisesti. Kuori ne ohuelti ja leikkaa kuivat kannat irti.

Siirrä kuorisuikaleet ja kannat kattilaan, kaada päälle vesi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Siivilöi ja jäähdytä liemi.

Hyödynnä parsaliemi risotoissa ja keitoissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Vinkki!

* Voit maustaa liemen tuore- tai kuivayrteillä, kuten timjamilla, basilikalla tai salvialla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä