


Parsakaali-sinihomejuustopasta – herkkupastassa maistuu mainio makupari
25 min
Pähkinä ja sinihomejuusto ovat kerrassaan loistava makupari. Lisäksi pähkinä antaa ruokaan kivaa rouskuvaa suutuntumaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
10 cm
pala purjon valkoista osaa
2 rkl
voita
300 g
pastaa (esim. tagliatelle, fettucine)
8–9 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
¼ tl
mustapippuria
300 g
parsakaalia
150 g
sinihomejuustoa
150 g
ranskankermaa
Lisäksi
1 dl
saksanpähkinöitä
3 dl
rucolaa
Parsakaali-sinihomejuustopasta – ohje:
- Pese ja hienonna purjo. Paista purjoa pari minuuttia voissa kattilassa.
- Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Lisää pastakerät, noin 8 dl kiehuvaa vettä, fondi ja mustapippuria. Laita kansi päälle ja kypsennä noin 10 minuuttia. Sekoita alussa pastakeriä ronskilla otteella, jotta ne aukeavat.
- Leikkaa parsakaali sopivan kokoisiksi nupuiksi ja murustele sinihomejuusto. Lisää parsakaali, noin kaksi kolmasosaa juustosta ja ranskankerma kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa loraus vettä.
- Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Maista pastaa ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Ripottele loput juustosta, pähkinärouhe ja tuoretta rucolaa pastan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
