Parsa-pappardelle

5
0

Parsa-pappardelle

Parsaa ja sitruunaa. Reilu loraus kermaa. Niistä syntyy kevään ihanin pasta.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 150 gpastaa (pappardelle)
  • 200 gvihreää parsaa
  • 1 rkloliiviiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1/2 0sitruuna (kuori ja mehu)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 30 gparmesaania

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Napsi parsoista puisevat tyvet pois. Leikkaa parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja pyörittele parsoja pannulla noin 5 minuuttia kunnes ne ovat reippaan paahtuneet.

Nosta parsat lautaselle odottamaan. Lisää samalle pannulle hienonnettu valkosipuli ja hienoksi raastettua sitruunankuorta. Kääntele 30 sekunttia. Kaada joukkoon kuohukerma. Anna porista noin minuutin. Purista joukkon noin puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita pasta ja paahdetut parsat kastikkeeseen. Raasta päälle parmesaania ja lisää sitruunankuorta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä