


Kevään ihanin piirakka
Parsa-lohipiirakan täytteen juju löytyy pussillisesta hollandaisekastiketta
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Piirakkaan leivotut hollandaisekastike ja parsa ovat tuttu makupari, jota kylmäsavulohi hienosti täydentää. Piirakka ei kaipaa pintaansa edes juustoraastetta, sillä täyteläinen voikastike riittää mainiosti kuorrutukseksi.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
2 tl
sitruunan kuorta raastettuna
175 g
margariinia tai voita
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
50 g
margariinia tai voita
1 ps (22 g)
hollandaisekastikejauhetta (esim. Knorr)
2½ dl
maitoa
3
munaa
1 prk (200 g)
kermaviiliä
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
mustapippuria
10
vihreää parsaa
3
kevätsipulia
150 g
kylmäsavulohta
Parsa-lohipiirakka − ohje:
- Yhdistä vehnäjauhot ja suola. Pese sitruuna ja raasta sen kuori jauhoseokseen. Nypi rasva joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 30 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran. Nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Sulata rasva kattilassa. Vatkaa kastikejauhe ja maito joukkoon. Keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes kastike on paksuuntunut. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia. Sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen munat, kermaviili, sitruunanmehu ja mustapippuri.
- Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Napsauta parsoista puumainen kanta pois. Leikkaa parsat puoliksi ja puolikkaat vielä pitkittäin halki. Hienonna kevätsipuli.
- Lado parsat esipaistetulle piiraspohjalle ja ripottele kevätsipuli päälle. Revi lohi sopiviksi suupaloiksi vuokaan. Kaada hollandaisetäyte tasaisesti päälle.
- Paista piirakkaa 40–45 minuuttia uunin keskiosassa. Anna piirakan jäähtyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoamista.
Vinkki!
Tarjoa piirakka joko verso-yrttisekoituksen tai raikkaan vihersalaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat