Kotivinkki

Parsa-korvasienikeitto

0
0

Parsa-korvasienikeitto

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1sipuli
  • 1 dlryöpättyjä korvasieniä
  • 400 gkypsää kuorittua parsaa paloiteltuna
  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlkasvislientä tai parsojen keitinlientä
  • 1 dlkuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ½ dlkuivaa sherryä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korvasieniä hieman veitsellä.

2. Kuullota sipuli, parsat ja korvasienet voissa. Lisää mukaan vehnäjauhot ja sekoita kaikki keskenään.

3. Lisää mukaan kasvisliemi kokoajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa. Lisää mukaan kerma, suola ja valkopippuri.

4. Anna keiton hautua miedolla­ lämmöllä 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.

5. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua tilkka sherryä. Koristele keitto parsannupuilla ja vaahdotetulla maidolla.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä