Kotivinkki

Parmesaani-perunasose

5
0

Parmesaani-perunasose

Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgjauhoisia perunoita (punainen pussi)
  • 2 dlmaitoa
  • ½-1 tlsuolaa
  • 25 gvoita tai margariinia
  • 1 dlraastettua parmesaanijuustoa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pese, kuori ja lohko perunat. Pane lohkot kattilaan ja lisää kylmää vettä, niin että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi. Valuta keitinvesi ja ota se talteen.

2. Kuumenna maito kiehumispisteeseen esimerkiksi mikroaaltouunissa. Survo perunat survimella karkeaksi soseeksi ja lisää maito. Vatkaa halutessasi kuohkeaksi sähkövatkaimella.

3. Sekoita soseeseen suola, rasva-nokare ja parmesaani. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä