5(2)
Parsaa, parmesaania ja rapeaa parmankinkkua − tästä ei nopea peltiruoka parane!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Nopea parmankinkku-parsapelti on uusi suosikki! Nosta parsat pellille ja kuorruta rapealla panko-parmesaanimurulla. Lisää kirsikkatomaatit ja kinkku, ja sujauta pelti uuniin.
16.5.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 500 g vihreää parsaa
Pankomuru
50 gvoita sulatettuna
1 rkloliiviöljyä
1 dlpankojauhoja
1 dlparmesaanijuustoraastetta
1 tlsitruunankuoriraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi
500 gterttukirsikkatomaatteja
70 g parmankinkkua
1sitruuna
1 pkt (125 g)mozzarellajuustoa
½ rku basilikaa
mustapippuria

Parmankinkku-parsapelti − ohje:

  1. Huuhtele ja kuivaa parsat ja tomaatit. Leikkaa tai napsauta parsojen kuivat tyvet pois.
  2. Sekoita pankomurun ainekset.
  3. Vuoraa uunipelti tai iso uunivuoka leivinpaperilla tai voitele se kevyesti öljyllä. Levitä parsat uunipellille. Levitä pankomuru parsojen päälle. Lisää tomaatit, kinkkuviipaleet ja halkaistu sitruuna.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet väriä. Ota pelti uunista ja lisää mozzarella.
  5. Viimeistele basilikalla ja pippurilla. Purista sitruunanmehua mausteeksi.

Vinkki!

Korvaa kinkku graavi- tai kylmäsavukirjolohella. Voit joko paistaa sen tai lisätä pellille lopuksi kylmänä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.