


Fiinimpi versio
Näin teet pikkuisen paremman kesäkeiton – salaisuus piilee valkoviinissä ja ranskankermassa
30 min
Klassinen kesäkeitto saa pikkuisen paremman maun, kun siihen lorauttaa hieman valkoviiniä ja käyttää maidon sijaan pehmeän täyteläistä täysrasvaista ranskankermaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 10
keskikokoista uutta perunaa
1
pieni nippu varhaisporkkanoita
1
pieni kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1 rkl
voita tai öljyä
1 l
vettä
2 dl
valkoviiniä
1 tl
suolaa
1 prk (à 200 g)
täysrasvaista ranskankermaa (esim. Arla Lempi 28 %)
150 g
pieniä sokeriherneenpalkoja (tai reilu 1 dl herneitä)
½–1 rku
tilliä
Parempi kesäkeitto – ohje:
- Pese perunat hyvin harjaamalla, rapsuttele kuorta tarvittaessa veitsellä. Pese myös porkkanat ja kuori tarvittaessa. Leikkaa perunat noin neljään osaan ja pilko porkkanat pienemmiksi.
- Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi sipulit varsineen.
- Kuumenna voi tai öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia siinä hetki. Lisää perunat, porkkanat, vesi ja suola ja keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää keittoon kukkakaalit, valkoviini ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Lisää herneet ja ranskankerma ja kuumenna vielä hetki. Hienonna lopuksi pinnalle tilliä.
Vinkki!
Ranskankerma suurustaa keittoa hieman, mutta jos haluat liemestä aavistuksen paksumman, sekoita ranskankerman joukkoon 1–2 rkl vehnäjauhoja ennen sen lisäämistä keittoon. Tällöin keitto ei ole gluteeniton.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat