Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juhlava kasvisgratiini

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Ruokaisasta fenkolista syntyy vähällä vaivalla hurmaava ja juhlava kasvisgratiini. Tarjoile se yön yli maustuneiden oliivien kanssa.

3.1.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
salaattifenkolia (4–5 isohkoa)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
250 g
kirsikkatomaatteja (n. 15 kpl)
200 g
fetaa
persiljaa (tuoretta)

Juhlava kasvisgratiini – ohje:

  1. Huuhtele fenkolit. Leikkaa tarvittaessa irti kuivat varret ja pala kannasta. Lohko trimmatut fenkolit ja laita lohkot isoon kulhoon.
  2. Mittaa fenkolipalojen joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Pyörittele ainekset ympäri käsin, kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti fenkolilohkoihin. Asettele maustetut fenkolit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  3. Paistumisen aikana pese ja puolita tai lohko kirsikkatomaatit sekä murustele feta.
  4. Puolen tunnin paistamisen jälkeen lisää vuokaan tomaatit ja feta ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  5. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa kasvisgratiini marinoitujen oliivien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt