


Juhlava kasvisgratiini
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Ruokaisasta fenkolista syntyy vähällä vaivalla hurmaava ja juhlava kasvisgratiini. Tarjoile se yön yli maustuneiden oliivien kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
salaattifenkolia (4–5 isohkoa)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
250 g
kirsikkatomaatteja (n. 15 kpl)
200 g
fetaa
persiljaa (tuoretta)
Juhlava kasvisgratiini – ohje:
- Huuhtele fenkolit. Leikkaa tarvittaessa irti kuivat varret ja pala kannasta. Lohko trimmatut fenkolit ja laita lohkot isoon kulhoon.
- Mittaa fenkolipalojen joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Pyörittele ainekset ympäri käsin, kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti fenkolilohkoihin. Asettele maustetut fenkolit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Paistumisen aikana pese ja puolita tai lohko kirsikkatomaatit sekä murustele feta.
- Puolen tunnin paistamisen jälkeen lisää vuokaan tomaatit ja feta ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa kasvisgratiini marinoitujen oliivien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat