Kotivinkki

Parempi kasvisgratiini

1 h
0
0

Parempi kasvisgratiini

KA
0
0
Ruokaisasta fenkolista syntyy vähällä vaivalla hurmaava kasvisgratiini. Tarjoile se yön yli maustuneiden oliivien kanssa.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgsalaattifenkolia (4–5 isohkoa)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsokeria
  • 250 gkirsikkatomaatteja (n. 15 kpl)
  • 200 gfetaa
  • (tuoretta persiljaa)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

1. Huuhtele fenkolit. Leikkaa tarvittaessa irti kuivat varret ja pala kannasta. Lohko trimmatut fenkolit ja laita lohkot isoon kulhoon.

2. Mittaa fenkolipalojen joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Pyörittele ainekset ympäri käsin, kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti fenkolilohkoihin. Asettele maustetut fenkolit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

3. Paistumisen aikana pese ja puolita tai lohko kirsikkatomaatit sekä murustele feta.

4. Puolen tunnin paistamisen jälkeen lisää vuokaan tomaatit ja feta ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

5. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa kasvisgratiini marinoitujen oliivien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä