Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Lyömätön makuliitto

Paras kinkkupiirakka – mehevä suolainen herkku, joka katoaa pöydästä hetkessä

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Maailman paras kinkkupiirakka mehevöitetään päärynällä ja sinihomejuustolla. Päärynä tuo ripauksen makeutta suolaiseen täytteeseen.

17.10.2025
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1
muna
Täyte
3
sipulia
1
(luomu)päärynä
200 g
palvikinkkua
½ rku
ruohosipulia
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
ruokakermaa
3
munaa
150 g
sinihomejuustoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Paras kinkkupiirakka – ohje:

  1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Pese päärynä, poista kanta ja siemenkota. Leikkaa päärynä sekä kinkku kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja säästä hieman piirakan koristeluun.
  3. Paista sipulit pannulla öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi.
  4. Yhdistä isossa kulhossa kerma, munat, sinihomejuusto ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistettu sipuli, päärynä ja kinkku. Sekoita.
  5. Kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt