Lyömätön makuliitto
Paras kinkkupiirakka – mehevä suolainen herkku, joka katoaa pöydästä hetkessä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Maailman paras kinkkupiirakka mehevöitetään päärynällä ja sinihomejuustolla. Päärynä tuo ripauksen makeutta suolaiseen täytteeseen.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
¼ tl
suolaa
1
muna
Täyte
3
sipulia
1
(luomu)päärynä
200 g
palvikinkkua
½ rku
ruohosipulia
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
ruokakermaa
3
munaa
150 g
sinihomejuustoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Paras kinkkupiirakka – ohje:
- Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese päärynä, poista kanta ja siemenkota. Leikkaa päärynä sekä kinkku kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja säästä hieman piirakan koristeluun.
- Paista sipulit pannulla öljyssä keskilämmöllä pehmeiksi.
- Yhdistä isossa kulhossa kerma, munat, sinihomejuusto ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistettu sipuli, päärynä ja kinkku. Sekoita.
- Kaada seos piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat